Mostar: Maloljetni Rom strgnuo starici lančić s vrata

Mlađa osoba romske nacionalnosti tijekom utorka je starijoj osobi strgnula lančić s vrata.

F.N. (1929) je 12. travnja prijavila kako joj je nepoznata mlađa osoba romske nacionalnosti, ispred zgrade stanovanja, s vrata otrgnuo lančić i pobjegao. S ovim djelom je upoznat je Odjel krim. policije.

Bljesak.info podsjeća da su se napadi maloljetnih Roma u Mostaru u posljednje vrijeme povećali. U veljači tri mlađe osobe romske populacije su napale četiri djevojke, a tom prilikom jednoj djevojci oteli su torbu s ramena. Djevojka je zadobila ozljede na glavi.

Ljudevit Marić glasnogovornik MUP-a HNŽ-a tada je za Bljesak.info rekao kako su ovakvi slučajevi u zadnje vrijeme postali sve češći, a problem je što se ne može pokrenuti prekršajni postupak protiv maloljetne osobe. Prekršajni nalozi se pišu po mjestu vršenja prekršaja, a pošto su prekršitelji zakona izvan Mostara i HNŽ-a ne nema se gdje poslati nalog.

Napadi su kako je Marić tada rekao postali sve češći i puno agresivniji, a napadaju većinom mlađe ženske osobe.

”Da bi djeca skupila dovoljno novca, postala su puno agresivnija, često naspu mokraću u bocu i prijete kako bi iznudili novac. U Mostar dolaze početkom ljeta, najviše djeluju u Starom gradu, Fejićevoj i Franjevačkoj ulici, gdje nerijetko prose i džepare”, kazao je Marić, ističući kako Romi koji prose u Mostaru, najčešće nisu domicilni (iz Mostara) te su došli iz drugih krajeva BiH, jer je Mostar zbog klime i broja studenata ‘plodno tlo’ za njihov biznis, piše Bljesak.info.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.