Doboj: Maloljetnoj mentalno zaostaloj kćerki napravio dijete?

Policija u Doboju uhitila je M.R. iz ovog grada zbog sumnje da je obljubio maloljetnu kćerku, koja je osoba s posebnim potrebama. Da stvar bude gora, kako je priopćeno iz dobojskog CJB-a, djevojčica je u poodmaklom stadiju trudnoće.

Međutim, ono što jučer nitko od nadležnih nije objasnio je li djevojčica zatrudnjela sa svojim ocem. Kako je rečeno u CJB Doboj, postoji osnovana sumnja da je otac iskoristio duševnu nerazvijenost kćerke uslijed koje nije bila sposobna pružiti otpor.

“Nakon što su pripadnici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj izvršili kriminalističku obradu M.R., on će zajedno s izvještajem o počinjenom kaznenom djelu biti predan u nadležnost Okružnog tužiteljstva Doboj”, rečeno je u dobojskom CJB-u.

Dodali su da se ocu na teret stavlja kazneno djelo obljube nad nemoćnom osobom. Iz CJB-a jučer nisu htjeli ništa govoriti o ovom slučaju, pravdajući se da je u pitanju maloljetna osoba.

Ako bi se dokazao incest, to bi bio treći ovakav slučaj u kratkom razdoblju koji se dogodio na području koje pokriva CJB Doboj. Naime, prošle godine uhićeni su otac i dva sina iz Dervente zbog sumnje da su silovali maloljetnu kćerku, odnosno sestru, i napravili joj dijete koje je rodila u Banja Luci.

DNK analizom utvrđeno je da je dijete začela s najmlađim bratom, koji je osuđen na četiri godine zatvora. Otac je u Okružnom sudu u Doboju nedavno osuđen na pet godina zatvora zbog silovanja, kao i stariji brat, koji je dobio tri godine zatvora.

U tijeku je istraga u vezi s obljubom Sanje Bogojević iz Trnjana, kod Doboja, također mentalno zaostale osobe. Zbog ovog slučaja u zatvoru je njena majka Vojkana, kao i trojica muškaraca za koje se sumnja da su joj napravili dvije bebe. Ove bebe bačene su u grmlje u blizini kuće Bogojevića, a za čedomorstvo je osumnjičena majka Sanje Bogojević.

(Nezavisne novine)