U Mostaru održana književna večer ”Poezija u 17 boca”

U prostorijama Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru održana je književna večer ”Poezija u 17 boca” gdje su studenti Hrvatskoj jezika i književnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Katarina Marošević i Ivan Volić predstavili svoje zbirke pjesama.

Organizatorica ove kulturne večeri i Koordinatorica Dana Kulture i zabave Studentskog zbora, Monika Mlakić, je zadovoljna odazivom studenata i smatra da ovakvih događaja treba biti više.

”Nakon ideje da organiziramo književnu večer, jer mnogi mladi danas zanemaruju kulturni sadržaj, shvatila sam da mi imamo potencijala na našem Sveučilištu i izabrala sam Katarinu i Ivana da nam predstave svoje pjesme”, izjavila je Mlakić.

Katarina Marošević iz Tolise je predstavila svoju knjigu ”Boca u moru” objavljenu 2012. godine s 57 pjesama koje govore o sudbini, stalnoj nesigurnosti, o ugroženoj egzistenciji i pronalaženju vlastitog mjesta po suncem.

”U zbirci sam gledala na jedan svijet, da je lijep, da smo okruženi bogatstvom iako mi sve gledamo zatamnjeni pogledima. Bitno je da uživamo i da uvijek ostanemo djeca”, izjavila je Marošević.

”Sedamnaest osvita” autora Ivana Volića iz Travnika je zbirka 50-tak pjesma različitih tematika od ljubavnih preko religioznih do socijalnih koja je izdana 2015. godine.

”Aleksa Šantić mi je uzor i poticaj da i ja stvaram nešto i da izgradim svoj vlastiti rukopis”,  istaknuo je Volić.

Pjesme iz zbirki mladih autora su čitali Ana Marić i David Vasilj, a dodatnu atmosferu su upriličile Jelena Skoko i Marija Šuman uz taktove gitare i violine.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.