U Ljubuškom izložba slika Ivana Hercega

U organizaciji JU “Kulturno-športski centar” Ljubuški u četvrtak, 16. ožujka, s početkom u 19 sati, u Knjižnici Ljubuški bit će otvorena samostalna izložba slika Ivana Hercega.

Svoj osvrt na izložbeni postav, uz autora, dat će prof. Slađana Milićević. Ivan Herceg rođen je u Prologu, Grad Ljubuški, 23. lipnja 1967. godine.

Srednju ekonomsku školu završio je Ljubuškom, a diplomirao na Pravnom fakultetu u Mostaru.

Po profesiji je odvjetnik s odvjetničkim uredom u Ljubuškom i vlasnik Art Galerije Herceg u Ljubuškom. Do sada je imao 19 samostalnih izložbi u galerijama u zemlji i inozemstvu.

Imao je više skupnih izložbi, a sudionik je i likovnih kolonija te dobrotvornih aukcija slika. Slike mu se nalaze u privatnim kolekcijama i javnim ustanovama, muzejima.

U gradskoj knjižnici Ljubuški 2001. godine, kao vlasnik Art Galerije Herceg organizirao je izložbu pod nazivom slike iz fundusa Art Galerije Herceg, u kojoj je predstavio svoje i radove raznih umjetnika.

Kao vlasnik Art Galerije Herceg organizirao je prvu poznatu školu slikanja u Ljubuškom i to 9 sezona te na kraju svake sezone priređivao izložbe polaznika škole slikanja (9 izložbi) u Gradskoj vijećnici Ljubuški i Gimnaziji Ljubuški.

U svom likovnom opusu do sada je uradio više od 1.500 slika, a mnoge od njih se nalaze u privatnim kolekcijama, te ustanovama u zemlji i inozemstvu.

Izložba ostaje otvorena do 25. ožujka ove godine.

(www.jabuka.tv | Foto: Radio Ljubuški)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.