U Ljubuškom brutalno izudarao ženu i oteo joj ogrlicu

Ana Čolak (42) zadobila je tjelesne ozljede u napadu koji je na nju izvršila nepoznata osoba kako bi se domogla zlatne ogrlice s njezinog vrata.

Napad se dogodio u ponedjeljak navečer oko 23.15 sati kada je za sada nepoznati razbojnik s leđa prišao Ani i fizički je napao da bi joj trgnuo zlatnu ogrlicu s vrata i potom pobjegao. Napadač je prilikom napada iskazao drskost udarajući žrtvu šakama i nogama po cijelom tijelu da bi je na kraju oborio i na pod. Napad se inače dogodio u Ulici kralja Krešimira nekoliko stotina metara dalje od zgrade policije. Policija je vrlo brzo nakon zaprimljene prijave o počinjenom kaznenom djelu stigla na mjesto događaja. Nažalost, razbojnik je do tada uspio pobjeći u nepoznatom pravcu.

S obzirom da se žrtva žalila na zadobivene ozljede, ista je prevezena u Dom zdravlja Ljubuški gdje joj je pružena liječnička pomoć. Budući da se sumnjalo na teže ozljede, Ana Čolak je prevezena u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostar gdje su izvršene daljnje pretrage. Na svu sreću, ona je jučer tijekom dana otpuštena iz bolnice na kućno liječenje. Policija je izvršila očevid na mjestu događaja i u tijeku je daljnji rad na identifikaciji počinitelja kaznenog djela. Doznali smo da se na jednom objektu u neposrednoj blizini mjesta napada nalaze i kamere videonadzora koje su registrirale tijek napada i snimile razbojnika. Snimke bi policiju mogle navesti na pravi trag u potrazi za brutalnim razbojnikom.

Inače, kada su u pitanju razbojstva na ulici na području cijele zemlje, ista su u porastu i događaju se u svim gradovima. Srećko Bošnjak, načelnik Odjela kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, kaže da takvih slučajeva ima i na području Hercegovačko-neretvanske županije.

‘Imali smo slučajeva gdje su razbojnici izražavali i naročitu drskost prema žrtvama koje su napadali i otimali im nakit. Čak je u jednom napadu nastradao i muškarac’ – rekao nam je Bošnjak. Policija u svim slučajevima uzme izjavu od žrtava i obavi očevid. Nažalost, žrtve u većini slučajeva i ne znaju tko ih je napao s obzirom da se napadi događaju s leđa, u mračnim ulicama, a i razbojnici su maskirani tako da je vrlo teško rasvijetliti kazneno djelo. Ipak, ima i rasvijetljenih slučajeva. Tuzlanski policajci konačno su stali u kraj razbojniku koji je već duže vrijeme napadao žene po ulicama i pljačkao ih. Ispostavilo se da iza čestih napada na prolaznice po Tuzli stoji 19-godišnji mladić čiji su inicijali V. H. Zasad su policajci prikupili dokaze da je presreo tri žene kojima je otrgnuo ogrlice.

‘Devetnaestogodišnji V. H. iz Tuzle priveden je zbog sumnje da je izvršio više teških krađa nad ženskim osobama, otuđivši im zlatne ogrlice’ – navode iz MUP-a Tuzlanske županije. Drski 19-godišnjak sada je završio na ispitivanju u policijskoj postaji, a nakon krim obrade, bit će odlučeno hoće li biti pušten braniti se sa slobode ili će pak biti traženo da ga se pritvori. O svemu je obaviješten dežurni županijski tužitelj.

Od kada su počele rasti cijene nakita na svjetskom tržištu, pojačala se i potraga za istim, a tako i broj krađa nakita i provala u obiteljske kuće gdje je cilj provalnika bio i ostao domoći se nakita i novca. Cijena zlata se kreće od 60 do 75 maraka po gramu. Žrtve u napadima ostaju bez uspomena na svoje najmilije o čemu smo već pisali nakon desetina slučajeva krađe nakita na području Mostara za što je osumnjičen Marijo Dadić koji je nakon kriminalističke obrade i priznanja da je počinio 35 kaznenih djela pušten na slobodu. Na kraju je pobjegao u Republiku Hrvatsku kod svoje polusestre.

(Dnevni list)2 komentara

  • Ahahahahah kamikaze i policije.Priznao da je pocinio 35 kaznenih djela i pusten na slobodu.Super primjer za sve ostale koji kradu,i za one sto namjeravaju pocet krast.Ja ne vidim razlog sa pravne strane da ne pocmu!!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.