U ljekarni Biopharm iskoristite posebna sniženja povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja – Jabuka.tv

U ljekarni Biopharm iskoristite posebna sniženja povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja

Uz karijes, najrasprostranjenije kronične bolesti zuba su paradontalne bolesti, o kojima većina ljudi malo zna, pa je i prevencija njihova njihova nastanka vrlo slaba. A posebno se toga dotičemo povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja (20. ožujka).

Pojam parodontne bolesti obuhvaća sva upalna i neupalna zbivanja u parodontu.

Paradont je funkcijska cjelina pojedinih tkiva koja podupiru zube, tj. potporni ili vezivni aparat koji se sastoji od zubnog mesa (gingive), dezmodonta (paradontna vlakna između korijena zubi i kostiju), cementa zubi i alveolne kosti upalne promjene zubnog mesa (gingive) označavamo kao gingivitis, a ako bolest zahvati i dublje dijelove paradonta, posebno alveolnu kost, govorimo o parodontitisu.

Povlačenje zubnog mesa bez upalne komponente zovemo recesija gingive.

Među čimbenicima koji pospješuju razvoj tih bolesti su bakterijski plak koji na gingivi potiče razvoj upalne reakcije, zubni kamenac te zaostala hrana koja na rubu gingive može traumatizirati što postaje idealan medij za nakupljanje bakterija.

U zdravim ustima s očuvanim zubnim nizom i dobrim oblikom gingive teško je naći ostatke hrane. Međutim, gubitak kontakta između dvaju susjednih zuba, bilo da je riječ o karijesu, neodgovarajućem ispunu (istog zuba u suprotnoj čeljusti), najpodmukliji je čimbenik u razvoju parodontnih bolesti.

Zato je iznimno bitno izgubljeni zub nadoknaditi odgovarajućim proteinskim nadomjestkom kako bi se očuvala funkcija žvakanja. Važnu ulogu u razvoju imaju loši dentalni nadomjesci (npr. odstojeći ispuni zuba, odstojeći rubovi krunica te dijelovi proteza i kvačica, koji ako leže na zubnom mesu mogu dovesti do iritacije, a posljedično recesije gingive parodontnih džepova.

Vrhunski proizvodi za kompletnu njegu usne šupljine, prevenciju i zaštitu od parodentoze

  • Lacalut Aktiv – zubna pasta za prevenciju parodentoze (75 ml)

Osjetno učvršćuje zubno meso. Štiti od krvarenja desni, upala i karijesa.

Glavna aktivna tvar sadržana u pasti je alumnij laktat, jedinstveno je sredstvo koje učinkovito djeluje na desni trenutno zaustavljajući krvarenje i postojeće znakove upale, alumnijev flourid djeluje antikarijesno, klorheksidin, diguklonat antiseptički, a bisabolol i alantoin protupalno i umirujuće.

Preporučuje se kombinirana primjena s Lacalut Aktiv otopinom za ispiranje kojom treba isprati usnu šupljinu prije pranja zubi, budući da otapa plak i naslage bakterija na zubima.

  • Lacalut aktiv četkica za zube

Specijalno izrađena četkica od mekih vlakana temeljito čisti i masira zube i desni. Osobito ugodna zbog pomične dvokomponentne drške s uporištem za palac.

Povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja u ljekarnama Biopharm možete iskoristiti popuste na proizvode iz oralne higijene u iznosu od 15 %. Akcijski popusti trajat će u razdoblju od 20. do 28. ožujka.

Biopharm Široki Brijeg
dr. Jure Grubišića (preko puta Doma Zdravlja)
Tel: 039/705-090

*Sponzorirani članak