U konzervama graha u BiH pronađeni dijelovi miša

Na tržište Bosne i Hercegovine su isporučene konzerve graha iz Italije, a u kojima su pronađeni ostaci miša.

O tome su obaviještene nadležne inspekcije i zatraženo je poduzimanje mjera, priopćeno je iz Agencije za sigurnost hrane BiH.

Riječ je o smeđem steriliziranom grahu čiji je proizvođač Fiamma Vesuviana iz talijanskog grada Otaviano. Sporni su lotovi L M261 i L F361 svih rokova.

Uvoznik/distributer u BiH je tvrtka Bakalar Komerc d.o.o., Struge b.b., Čapljina, objavila je Agencija za sigurnost hrane BiH.

Ovaj proizvode nije u skladu s odredbama Zakona o hrani. Informaciju o prisustvu ostataka miša Agencija je primila putem Sustava brzog uzbunjivanja za hranu.

Sve raspoložive informacije o proizvodu, shodno važećim propisima, dostavljene su na daljnje postupanje nadležnim inspekcijskim tijelima u BiH, od kojih je zatraženo poduzimanje mjera i povratno obavještavanje Agencije za sigurnost hrane, navedeno je u priopćenju.

Iz Agencije napominju da se ova obavijest odnosi isključivo na proizvod s navedenim podacima.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • Je. ote! , eto kako nas “napredni zapad – EU” gleda: Ljudski odpad, za trovanje.
    Tko god naz uvlaci u EU i ovake vridnosti, je neprijatelj ljudskog zivota. U HR su svu industriju, poljeprivredu unistili, da sada zderemo uvozni otrov. Green Deal i kukci su sotonski plan.

  • Gotovo svi vi imate na pretek neobrađene zemlje. Posadite grah i jedit zdravu hranu, a ne jesti talijanske pacove i grčke štakore. Dobar tek!

  • Sta je sa brasnom i sta je njemu.? Konzervu nece svi pojesti a brasno koriste svi.To provjerite i vidite dal ima kreca i gipsa u njemu.Nije to slucajno.Sto bas mis?Daje nam se do znanja da imamo i da cemo tek imati tretman stakora.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.