Tradicionalni uspon na livanjsku planinu: ”100 žena na Kamešnici”

U organizaciji članica Planinarskog društva “Cincar” iz Livna te Gorske službe spašavanja Hercegbosanske županije u subotu je priređen tradicionalni događaj “100 žena na Kamešnici”.

Predsjednica tog planinarskog društva Jelena Bobetić iskanula je kako im je cilj promoviranje planinarenja i boravka u prirodi te da je tim povodom organiziran uspon za žene ali i ostale ljubitelje planinarenja na najveću livanjsku planinu Kamešnicu.

Kako je podsjetila, do ideje o pohodu stotinu žena na Kamešnicu došlo je prije sedam godina sasvim slučajno u međusobnom razgovoru nekoliko članica Gorske službe spašavanja Hercegbosanske županije te su je takvu prenijeli i dobili potporu u lokalnom planinarskom društvu.

Događaj “100 žena na Kamešnici” još jednom je okupio značajan broj sudionika. Neki su se Kamešnici vratili, neki je otkrili po prvi put, a svi se nadaju vidjeti je i iduće godine. Dobro vrijeme i još bolje raspoloženje obilježili su i ovaj, sada već tradicionalni, sedmi uspon, istaknuli su iz Planinarskog društva “Cincar” Livno.

Također, zahvalili su vrijednim članovima koji su pomogli organizirati ovaj događaj, kao i onima koji su sudjelovali, kako su kazali, u stvaranju uspomena.

Podsjetimo, za sve sudionike u subutu ujutro je bio osiguran autobusni prijevoz do livanjskog naselja Podgradina, nakon čega je uslijedio organizirani uspon do prve postaje – Pešino vrilo (1400 m.n.v.) gdje ih je čekala okrijepa uz šalicu kave ili čaja, dok je druga postaja za one najhrabrije bio sam vrh na Kamešnici zvani Konj (1856 m.n.v.).

Na usponu prema Kamešnici sudjelovalo je je oko 200 sudonica i sudionika s područja BiH i RH (Zagreba, Sinja, Splita, Trilja, Imotskog, Mostara, Čitluka, Tomislav grada, Livna, Kupresa) a među njima su bili i polaznici Opće planinarske škole koju organizira Planinarsko društvo “Cincar” Livno.

Za sudionike događaja organizator je pripremio i planinarski ručak te zajedničko druženje.

(Fena)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.