U kinu Borak predstavljene knjige i izložba slika Ružice Soldo

U kinu Borak u Širokom Brijegu predstavljene su dvije knjige autorice Ružice Soldo pod nazivom “Otisci duše” i „A kiša samo što nije…“ te su ujedno ovo bile deveta i deseta knjiga koje potpisuje ova autorica, a sklopu predstavljanje knjiga, održana je i izložba slika.

Tu večer laganim notama violine otvorila je Nikolina Pandža, učenica srednje glazbene škole u Mostaru. Nakon ugodnog glazbenog dijela, moglo se čuti nešto više o životu Ružice Soldo. 1968. godine objavljuje svoje prve pjesme i nakon toga niže uspjeh za uspjehom, te dobiva mnoge nagrade. Također svojim radom pomaže onim potrebitima kroz mnogobrojne humanitarne akcije.

Stihove njezinih pjesama čitali su Anita Martinac i Borislav Šimović i tako su posjetitelje proveli kroz autoričin rad.

Prvi predstavljač knjiga bio je književnik Fabijan Lovrić koji je pričao o njezinom bogatom pjesničkom opusu i poklonio joj je pjesmu naziva „Poruka“, koju nam je i izrecitirao. Za Ružicu je imao samo riječi hvale te ju je ukrasio epitetima jedinstvena i prepoznatljiva, i gdje god dođe ostavi svoj trag. Stihovi se gomilaju, a ona postaje sve bolja.

O Ružici je govorio i književnik Šimo Ešić koji ju je pozdravio pjesmom „Zrnce sreće“, napisanoj njoj u čast. Za sebe je rekao da je samo jedan običan sanjar koji je iz dna duše zaljubljen u njezine stihove i uvijek im se iznova vraća. Osvojila ga je njezina jezgrovitost, sažetost i kratkoća. Svaku njezinu pjesmu doživljava kao dragocjeno blago, kao malu bisernu kuglu u kojoj se krije vrijedni i lijepi biser. Iskrenost joj je u milosti duše, u njenim pjesmama vidimo sve njene želje, ljubavi, uspjehe, ali i poraze i tugu. Čovjek ne može napisati dobru pjesmu ako ga nešto nije ujelo za srce, a Ružicu je očito ujelo, i to više puta. Na kraju svog govora iskazao je veliku radost što poznaje tako posebnu, nekonvencionalnu autoricu i poručio je svima da čuvaju Ružicu kako bi što dulje trajala.

Na samom kraju riječ je dobila i autorica Ružica Soldo, koja je zahvalila svim svojim sponzorima, prijateljima i gostima koji su uveličali tu posebnu večer, te je sve posjetitelje pozvala na zakusku i razgledavanje njezinih izloženih slika. Večer je zatvorena glazbenim brojem, već spomenute, Nikoline Pandže.

predstavljanje_knjige_ruzica_soldo_6

predstavljanje_knjige_ruzica_soldo_4

predstavljanje_knjige_ruzica_soldo_1

predstavljanje_knjige_ruzica_soldo_5

predstavljanje_knjige_ruzica_soldo_2

predstavljanje_knjige_ruzica_soldo_3

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić | Tekst: Danijela Mandić )

Nema komentara

Komentiraj: