U iznajmljenom stanu u središtu grada uzgajao drogu

Postupajući u okviru akcije kodnog imena “List” policijski službenici PU Ljubuški došli su do operativnih saznanja da K. Š. (34) iz Sovića posjeduje, te drži u unajmljenom stanu u Ljubuškom, veću količinu opojne droge marihuane o čemu smo izvijestili Županijsko tužiteljstvo.

Jučer predvečer, temeljem naredbe Općinskog suda u Ljubuškom, policijski službenici PU Ljubuški izvršili su pretragu unajmljenog stana koji se nalazi u stambenoj zgradi u Ulici Jurja Dalmatinca u Ljubuškom, kojeg koristi K. Š. (34) iz Sovića.

Prilikom pretrage stana pronađena je veća količina zeljaste biljne tvari koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu.
Uz izdanu potvrdu pronađena zeljasta tvar oduzeta je od K. Š. (34) a izvršenim vaganjem utvrđeno je da neto masa pronađene zeljaste tvari iznosi 3191,56 gr.

mup4 mup3 mip02

K. Š. (34) je lišen slobode i priveden u službene prostorije PU Ljubuški gdje je nad njim izvršena kriminalistička obrada kojom je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je isti počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. KZ-a FBiH.

Inače, za 3 kg marihuane trenutno se u maloprodaji, na ilegalnom narko tržištu, može dobiti do 12.000 KM.

Povodom jučerašnje akcije policijski komesar Zoran Galić izjavio je da je borba protiv zlouporaba droga jedan od njegovih prioriteta. “Otkako sam stupio na dužnost policijskog komesara ovo je 159. zapljena opojnih droga, što je pokazatelj da u toj borbi itekako imamo uspjeha” dodao je komesar Galić te je podsjetio na uspješnu akciju PU Ljubuški iz siječnja o. g. kada je u mjestu Vitina pronađen laboratorij za uzgoj indijske konoplje.

 

mup6 mup01

“U posljednje vrijeme PU Ljubuški bilježi dobre rezultate, posebice u oblasti borbe protiv zlouporaba opojnih droga, na čemu odajem javno priznanje ovoj Policijskoj upravi” na kraju je dodao komesar Galić, te je policijskim službenicima uključenima u jučerašnju akciju čestitao na uspješno obavljenom poslu, priopćeno je iz MUP-a ZZH.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.