U Imotskom svi maturanti dobili laptope, a u BiH školama isključuju struju!

U petak su svi maturanti, učenici Gimnazije, Ekonomske i Tehničke škole, koji žive na području Imotskog, njih 101, od gradske uprave dobili na dar prijenosna računala, pa je tako ovaj hrvatski grad, nakon što su svi tamošnji studenti dobili stipendije i besplatan prijevoz, pokazao još jednom brigu za svoju mladost.

Hrvatski mediji pišu kako ovaj potez koji baš i nije uobičajen u drugim jedinicama lokalne samouprave, a koji će po najavama ubuduće biti i praksa, gradonačelnik Ante Đuzel obrazložio je stalnom brigom grada za svoje učenike i studente.

I dok iz susjedne Hrvatske dolaze ovakve vijesti, mi u Bosni i Hercegovini svakodnevno bilježimo nemar odgovornih za učenike i školstvo u cjelini.

Tako se ovih dana roditelji mostarskih osnovaca iz područnih škola spremaju na prosvjede jer nema tko platiti prijevoz đaka. Iako je županijska Vlada ponudila pozajmicu Gradu Mostaru, kojom bi se platio prijevoz, Grad je to odbio započevši raspravu čija je obveza plaćati prijevoznika.

Još gore vijesti stigle su iz Maglaja. Tamo je osnovnim i srednjim školama isključena struja zbog dugova Ministarstva za obrazovanje, znanost, kulturu i sport Zeničko-dobojske županije prema Elektroprivredi BiH za posljednjih nekoliko mjeseci. Prema najavama, ista sudbina čeka i škole u Tešnju, Zavidovićima, Zenici, Varešu.

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.