U Hrvatskoj pobijedio Nikola Lesar, u BiH Marko Palfi

Gledatelji u Hrvatskoj i BiH sinoć su imali priliku gledati nevjerojatnu završnicu kulinarskog showa Masterchef, koji su emitirale Nova TV i Federalna televizija.

Još nevjerojatnije je bilo proglašenje pobjednika. Naime, u Hrvatskoj je pobijedio natjecatelj Nikola Lesar, u BiH njegov protivnik Marko Palfi.

Finalna emisija je na Novoj TV počela nešto iza 20 sati, a na Federalnoj dva sata kasnije. I dok su gledatelji u BiH imali priliku na internet portalima pročitati da je talentirani 22-godišnji kuhar Nikola drugi hrvatski Masterchef, na Federalnoj su gledali sasvim drugu sliku.

U emisiji koja je emitirana na području BiH pobjednik je 31-godišnji Marko Palfi. Zbunjenim gledateljima naposljetku ništa nije bilo jasno. Svi su se pitali kako je moguće da u istoj emisiji budu proglašena dva različita pobjednika i zašto?

O čemu se točno radi nije poznato, no bh. i hrvatski gledatelji su razotkrili ova konfuzna i mutna događanja. Internet portali su preplavljeni komentarima u kojim se ovakav razvoj događaja opisuje kao sramotan.

Iz press službe Federalne televizije su kazali za Klix da nemaju logično objašnjenje, te da su emitirali materijal koji su dobili od Nove TV.

“Mi nismo producenti, kupujemo gotov materijal i pustili smo emisiju koju smo dobili”, kažu iz press službe FTV.

Stiglo objašnjenje s Nove TV: Nikola pobijedio u Masterchefu

Nakon što je u BiH prikazana finalna emisija Masterchefa u kojoj je pobijedio Marko Palfi, dok je u hrvatskoj u finalu pobijedio Nikola Lesar, došlo je do zbunjenosti među gledateljima koji više nisu bili sigurni tko je pravi pobjednik.

Sada je napokon stiglo i službeno objašnjenje cijele situacije s Nove TV, koje vam donosimo u cijelosti:

– Obje verzije završnice superfinala snimljene su još u travnju. Uobičajena je televizijska praksa, u produkciji sličnih emisija, da se snimaju dvije verzije završnice super finala kako bi se sačuvala tajnost podataka o pobjedniku. Bodovanje, te odluku stručnog žirija je zabilježio i ovjerio javni bilježnik. Nikola Lesar je pobjednik druge sezone Masterchefa.

Emisija koja je greškom emitirana u BiH nije dostavljena FTV-u kao finalna, no ona je na našem serveru, kao i sve ranije emisije Masterchefa, upravo zbog očuvanja tajnosti identiteta pobjednika, bila do dana emitiranja. Zašto je sa servera skinuta i emitirana kriva emisija, još uvijek istražujemo.

Federalna televizija već će danas u 15:25 h emitirati finalnu emisiju Masterchefa.

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.