U Hrvatskoj muškarca ponovno udario grom

Tijekom nevremena koje je u subotu zahvatilo Istru grom je udario u muškarca u kampu kod Poreča koji je zbrinut u Općoj bolnici Pula i nije životno ugrožen.

Drugih ozlijeđenih, kao niti veće materijalne štete nije bilo, a vatrogasci su, kako se u nedjelju doznaje od zapovjednika Stožera civilne zaštite Istarske županije Dine Kozlevca, imali 25 intervencija, uglavnom uklanjanja stabala s prometnica.

Zabilježen je i udar groma u osobno vozilo na cesti Vozilići – Labin, ali bez ozlijeđenih osoba. Grom je udario i u kuću u Kašteliru kraj Poreča, no ozlijeđenih osoba nije bilo.

Na svu sreću nevrijeme ipak nije izazvalo veće probleme, kao ni veću materijalnu štetu. Tijekom 24 sata vatrogasne postrojbe imale su 25 intervencija, uglavnom uklanjanja stabala sa prometnica. Većih potreba za našim intervencijama ipak nije bilo, rekao je u nedjelju Kozlevac.

Oborine su pogodile šire područje Umaga gdje je pala obilna kiša. Automatske meteorološke postaje u Umagu zabilježile su do 44 milimetara kiše, a istu količinu izmjerila je i postaja u Dajli. Najgore je bilo u dijelovima Pazinštine i Žminjštine, gdje je padala i tuča. Jak vjetar rušio je stabla u Višnjanu i Poreču.

Tragedija na plaži kod Splita: Grom udario mladića iz BiH i ubio ga

Na Poreštini je kiša padala silovitim intenzitetom pa su se ceste lokalno pretvorile u prave bujice, a voda je s ceste izbijala i šahtove. Tamošnja Javna vatrogasna postrojba morala je intervenirati i ispumpavati vodu iz prizemnih prostorija u Osnovoj školi Poreč i u naselju Špadići.

Voda se u prostorijama Osnovne škole u Poreču ispumpavala i jutros, rekao je zapovjednik županijskoga Stožera Dino Kozlevac. Bez električne energije bilo je više sela u okolici Marčane, kao i područje Kanegre i sela na području Općine Svetvinčenat.

U subotu je zbog udara groma u trafostanicu HEP-a u Raši, koji je izazvao požar, cijela Labinština bez struje bila dva sata.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.