U HNŽ-u više od 30.000 nezaposlenih – Jabuka.tv

U HNŽ-u više od 30.000 nezaposlenih

Krajem ožujka na evidenciji Službe za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanske županije zabilježeno je ukupno 31.532 nezaposlenih, što je u odnosu na prošli mjesec manje za 0,5 posto ili za 172 osobe, a u odnosu na siječanj manje za 1,2 posto ili za 400 osoba.

U ožujku je prijavljeno novih 817 osoba, od kojih je njih 601 prijavljeno zbog prestanka radnog odnosa, potvrđeno je Feni iz Službe za zapošljavanje HNŽ-a.

Najveći broj otkaza zabilježen je u oblastima prerađivačke industrije, trgovine i ugostiteljstva.

U proteklom mjesecu s evidencije je brisano 988 osoba, od čega 673 zbog zaposlenja, dok su ostali brisani po raznim drugim osnovama (promjena stanovanja, neredovno javljanje, stjecanje uvjeta za mirovinu i sl.).

Najviše novozaposlenih je iz oblasti ugostiteljstva, trgovine, te prerađivačke industrije što je i očekivano jer su to djelatnosti u kojima se događaju najveće fluktuacije u zaposlenju, navode za Fenu iz Službe za zapošljavanje HNŽ-a.

Kako su istaknuli, građevinarstvo je također još jedna djelatnost u kojoj se u proteklom mjesecu povećao broj zasnivanja radnih odnosa.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Ma komu vi to pišete? Koga je briga za to?
    Kada ste vidjeli ili čuli političara da priča o otvaranju radnih mjesta. Da priča o realnom sektoru?
    Niste odavno i nećete za dugo vidjeti niti čuti.
    Njih zanimaju samo poticaji….i djelidba istih sa primateljima poticaja.
    Stoka.

  • Bitno je pisati o broju pozitivnih na covid. Okanite se ozbiljnih tema poput broja nezaposlenih ili onih koji su otjerani u Njemacku.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.