U Hercegovini vedro uz buru

U Bosni je u petak ujutro oblačno vrijeme, u Hercegovini pretežno vedro.

Temperature zraka u 7.00 sati: Bijeljina -11 stupnjeva, Tuzla -10, Bjelašnica, Doboj, Gradačac, Zvornik -9, Goražde, Ivan-sedlo -8, Drvar, Sokolac -7, Banja Luka, Bugojno, Jajce, Srebrenica -5, Bihać, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Stolac -4, Zenica -3, Trebinje 1, Mostar 2 i Neum 3.

U Bosni će danas prevladavati pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini vedro. Vjetar u Bosni slab istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Dnevne temperature od -6 do -1, na jugu od 5 do 9 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko -3 stupnja, priopćeno je iz Federalnoga hidrometeorološkoga zavoda (FHMZ) BiH.

Stabilne vremenske prilike uvjetuju danas relativno povoljnu biometeorološku prognozu.

U središnjim i istočnim dijelovima Bosne i Hercegovine, uslijed dužega zadržavanja naoblake, kod osjetljivih osoba moguće su poteškoće u vidu neraspoloženja, nesanice i dekoncentracije.

Na zapadu i u Hercegovini, uz više sunca trebalo bi biti ugodnije. Najveće probleme će uzrokovati niske temperature, osobito astmatičarima i osobama s ishemijskim bolestima, stoga bi trebali izbjegavati boravak na otvorenom, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: