Strava u Melbourneu: Tri osobe poginule, 20 ranjenih u naletu automobila

Tri osobe su poginule, a najmanje 20 ih je ozlijeđeno u naletu automobila u središtu Melbournea.

Svjedoci navode kako je vozač namjerno rušio ljude, no za sada nema informacija radi li se o mogućem terorističkom napadu.

Australski mediji navode kako je policija privela vozača.

Incident se dogodio oko 13.30 sati prema lokalnom vremenu u samom središtu grada, na raskrižju Bourke i Queen Street, gdje se nalaze shopping centri.

Na internetu se pojavio i video koji prikazuje auto napadača kako kruži po križanju prije napada, dok ga policija pokušava zaustaviti.

Prije napada vozač je divljao i napravio nekoliko krugova ispred Flinders stanice vičući kroz prozor automobila. Australski portali objavili su snimku kako divlja ispred glavne željezničke stanice u Melbourneu ispred stotina zbunjenih ljudi kojima ništa nije bilo jasno. Nakon toga vozač se uputio prema ulici Bourke gdje je započeo divljački pohod.

“U ovoj fazi istrage možemo potvrditi kako su tri osobe poginule, a najmanje 20 je ozlijeđenih. Vozač automobila je priveden, a na terenu su brojne jedinice hitne pomoći kako bi pomogle unesrećenima,” poručili su iz policije.

Policija je ogradila cijelo područje, a u središtu grada prekinut je javni prijevoz.

Australija, koja je vjeran američki saveznik, je od 2014. godine pojačala pripravnost od mogućih napada radikala, a do sada je spriječila nekoliko napada.

U Melbourneu se trenutačno održava prvi teniski Grand Slam turnir sezone Melbourne Open, a teniski tereni udaljeni su samo nekoliko blokova od mjesta gdje se dogodio incident.

(Hina)

Komentiraj: