U HBŽ-u 15 učenika više u osnovnim i 24 u srednjim školama

Ministar znanosti, prosvjete, kulture i sporta HBŽ-a Petar Galić rekao je kako se može govoriti o većem broju učenika koji su ove godine upisani u škole u ovoj županiji. Posebno je ponosan na projekt besplatnog predškolskog odgoja i obrazovanja, tzv. malu školu.

Besplatna nastava za vrtićki uzrast organizirana je u vrtićima i školama za svu zainteresiranu djecu godinu i dvije pred polazak u školu u trajanju od 300, odnosno 600 sati, čime neusporedivo prednjačimo s obuhvatom djece, koji je kod nas viši od 90% dok je na razini cijele Bosne i Hercegovine nešto manji od 15%,  navodi Galić u intervjuu za Večernji list BiH.

HBŽ je jedna od rijetkih županija koja bilježi rast učenika u školama.

Školska godina redovito je započela u svim školama na području Hercegbosanske županije. U odnosu na prošlu školsku godinu, broj upisane djece u prve razrede osnovne i srednje škole povećao se, i to za 15 učenika upisanih u osnovne i 24 učenika u srednje škole, što je svakako pozitivan i ohrabrujući podatak. Povećanje broja upisanih u prve razrede je u općinama Tomislavgrad i Livno dok su ostale općine većinom na prošlogodišnjim razinama, kazao je Galić, prenosi HMS.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.