U Elektroprivredi BiH za tri godine zaposleno skoro 400 ljudi

Pred Županijskim sudom u Sarajevu još uvijek traje suđenje glavnom tajniku SDA Amiru Zukiću koji se s još sedam optuženih osoba tereti za zloupotrebe pri zapošljavanju u Elektroprivredu BiH.

U dosadašenjm tijeku suđenja iznijet je niz dokaza, a svjedoci su govorili o ceduljicama i iznosima od 19.000 KM koji su traženi od njih kako bi dobili posao u ovom javnom poduzeću.

U optužnici je navedeno da su Zukić i Safet Bibić tijekom 2016. godine organizirali grupu kojoj su se pridružili Nedžad i Senad Trako te Ramiz Karavdić, koji su pronalazili osobe spremne da daju novac za zaposlenje u podružnicama “Elektrodistribucije” pri “Elektroprivredi BiH”. Nakon toga su, koristeći svoj utjecaj preko Eseda Džananovića, koji se tereti za zloupotrebu položaja, realizirana nezakonita zapošljavanja u “Elektroprivredi”.

Na ovom suđenju pojedini svjedoci su istaknuli i da nisu željeli platiti tražene iznose, jer uopće nisu bili raspisani oglasi za posao.

No, postavlja se pitanje koliko je zapravo osoba zaposleno u Elektroprivredu BiH u proteklim godinama.

Prema podacima koji su za Fokus.ba dostavljeni iz ovog poduzeća, ukupno je od 2015. do 2017. godine zaposlen 331 radnik i 51 pripravnik.

Osim skandala oko zapošljavanja koji je potresao ovo poduzeće u proteklom periodu, dodatne kontroverze i pitanja izazvalo je negativno poslovanje preduzeća.

Naime, Elektroprivreda BiH je u prvoj polovini ove godine ostvarila gubitak od 22,8 milijuna KM.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.