U dva dana izgubio 19,2 milijarde dolara, ali i dalje je najbogatiji čovjek na svijetu

Osnivač Amazona Jeff Bezos, često meta napada zbog užasnih uvjeta rata i niskih plaća u njegovoj kompaniji, izgubio je u samo dva dana čak 19,2 milijarde dolara osobnog bogatstva zahvaljujući negativnim trendovima na burzama.

Jeff Bezos je tako srušio nedavni rekord u vlasništvu Marka Zuckerberga, koji je u srpnju izgubio, podsjeća Bloomberg a prenosi Poslovni Plus, impresivnih 16,5 milijardi dolara nakon što njegova kompanija nije ispunila očekivanja tržišta.

Ne toliko tržišta koliko male skupine analitičara koji redovito nabacuju neke njima zgodne brojke kao kriterij za uspješnost kompanija, da bi ove onda izgubile milijarde dolara vrijednosti jer investitori misle da je promašivanje tih očekivanja ozbiljan pokazatelj (ne)uspješnosti.

Uglavnom, straha nema, Bezos je i dalje broj jedan po osobnom bogatstvu, ispred Gatesa, iako sada ima samo 128,1 milijardu dolara, a još prošli mjesec je imao 167,7 milijardi. Posebno je moralo boljeti gubljenje 8,2 milijarde dolara u ponedjeljak, što je bio uvjerljivi rekord za Bloombergovu listu 500 najbogatijih ljudi.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.