U Čapljini sve izraženiji problem prosjačenja: Prosjaci napadaju građane, stvaraju buku, tuku se…

Na ulicama Čapljine u posljednjih par mjeseci primjetan je sve veći broj prosjaka s djecom, koji od građana traže novac.

Zabrinuti građani, da se u javnosti i nadležnima skrene pažnju na ovaj problem, piše Čapljinski portal.

Sigurna sam da se radi o organiziranoj prošnji, jer su strateški raspoređeni – kraj Besta u središtu grada je jedna žena sa djecom, kraj bankomata pokraj autobusne postaje druga, treća je na parkingu kod kafića, odnosno gradske sportske dvorane, četvrta je na parkingu kod Robota… Nitko mi ne može reći da to nije organizirano i da prose samo iz potrebe, istaknula je jedna od čitateljica ovog portala, čiji su podaci poznati redakciji.

Jedan čitatelj je upozorio je i kako prosjaci ometaju javni red i mir.

Živim u zgradi ispred koje prosjakinja s djetetom sjedi svaki dan. Pored toga što radi nešto što je zakonom zabranjeno – prosi na ulici – tijekom cijelog dana rade buku – djeca se tuku, plaču, razbijaju boce i nemoguće je živjeti koliko su glasni, posebice ljeti kad su otvoreni prozori, dodaje.

Ističe kako je u par navrata zvao policiju, međutim oni nisu mogli poduzeti ništa. Kada bi došli prosjaci bi otišli, nakon čega bi se opet vratili.

Još jedna sugrađanka kaže kako je na parkingu kod dvorane doživjela velike neugodnosti.

Nakon što sam odbila dati novac, dijete prosjakinje počelo me čupati za haljinu i polijevati vodom te pljuvati, ogorčena je ova Čapljinka.

Svi oni pozvali su nadležne službe – kako MUP, odnosno policiju, tako i Centar za socijalni rad, da poduzmu mjere kako bi se sa čapljinskih ulica sklonili prosjaci, posebice oni agresivni i oni koji remete javni red i mir, imajući u vidu kako se radi o zabranjenoj i protuzakonitoj aktivnosti, koja je u par navrata, prema tvrdnjama nekih Čapljinaca, ugrozila i njihovu sigurnost.

(www.jabuka.tv)


13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.