U BiH masakriraju pse, muslimani se sve više ”vehabiziraju”

Kao da nije dovoljno izvješće zastupnice i izvjestiteljice Europskog parlamenta Doris Pack koja zbog nesposobnih bh. političkih elita i “potpunog kaosa” predlaže rezoluciju kojom bi se zatražilo isključenje BiH iz Vijeća Europe i potpuno zamrzavanje europskih, IPA fondova, oglasilo se još nekoliko eurozastupnika s pitanjima od kojih se Europljanima doslovce diže kosa na glavi.

‘Bosanski barbari’

Talijanska zastupnica u Europskom parlamentu Cristiana Muscardini (grupa zastupnika Europski konzervativci i reformisti – ECR) traži od Europske komisije suspenziju europskih fondova zbog “masakra nad psima lutalicama u Bosni”.

Povod je Zakon o “zaštiti” životinja u Parlamentu BiH kojim se uvodi “kratki postupak” – ukoliko nitko ne usvoji napuštenu životinju u roku dva tjedna, ona će se eutanazirati. To je Muscardini ocijenila “barbarskim postupkom” protivnim europskim i svjetskim trendovima sterilizacije i jačanja svijesti o potrebi usvajanja takvih životinja kao i kažnjavanja osoba koje iz svojih domova na ulice izbacuju nekadašnje ljubimce. Predlaže reviziju financiranja BiH iz fondova koji godišnje iznose više od 100 milijuna eura, veću zaštitu životinja u EU-u kao i uvjetovanje zemalja kandidata i potencijalnih kandidata da usvoje takve iste mjere.

Muscardini još uvijek čeka odgovor na ovo pitanje, no ne treba sumnjati kako će reakcija – odgovor Europske komisije biti na štetu BiH.

Vehabiziranje Balkana

Također Talijanka, zastupnica Mara Bizzotto (grupa europskih zastupnika Europa slobode i demokracije – EFD) zabrinuta je zbog “rasta i radikalizacije muslimanskih zajednica, vehabizacije ruralnih područja i sve više napada na kršćane” pa pita Europsku komisiju “je li dobro primiti takvu jednu zemlju u članstvo i je li to prijetnja sigurnosti i stabilnosti Europske unije”.

Bizzotto se, istina, ne ograničava samo na BiH, već ukazuje i na sve više “balkanskih islamističkih terorističkih skupina” na Sandžaku te na Kosovu, ali i Albaniji te ističe “simptomatične tendencije kojima se Balkan okreće Saudijskoj Arabiji kao sjedištu vehabizma, ali i Turskoj”.

Povjerenik EU-a za proširenje i politiku susjedstva Štefan Füle u odgovoru eurozastupnici Bizzotto kaže kako Europska komisija pridaje veliku pozornost borbi protiv ekstremizma i sprječavanju nasilničke radikalizacije te da od prosinca 2006. godine postavlja pred zemlje kandidatkinje i potencijalne kandidatkinje jasne uvjete, prije svega u provođenju zakonodavstva EU-a u području borbe protiv terorizma i ekstremizma te jačanju agencija za provođenje zakona, piše Dnevni list.

– U isto vrijeme, s naglaskom na poboljšanje ekonomske situacije u regiji i promociju socijalne inkluzije, cilj Komisije je eliminirati uvjete koji dovode do porasta ekstremizma – naveo je, između ostalog, Füle uz napomenu kako Europska komisija pažljivo motri razvoj situacije u tim zemljama, uključujući i međuetničke odnose.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.