U Alibabi očekuju snažan rast prihoda

Glavna financijska direktorica kineskoga koncerna Alibaba, Maggie Wu, u četvrtak je pred investitorima najavila da njihovu kompaniju vrlo vjerojatno očekuje snažan rast prihoda u sljedećoj fiskalnoj godini.

Prošlu su godinu, naime, zaključili 31. ožujka ove godine s rastom prihoda od čak 56%, što je daleko nadmašilo očekivanja koja su se kretala oko 48%. Sada, pak, za tekuću godinu postavljaju očekivanja na sličnu razinu.

Službena procjena Alibabe jest da će fiskalnu 2018. godinu u ožujku sljedeće godine završiti s porastom prihoda u rasponu od čak 45% do 49%. Već sada su na dobrom putu jer su u prvom tromjesečju premašili očekivane ciljeve što se tiče porasta prihoda, javlja Bug.hr.

Osnovni generator očekivanih većih prihoda bit će ulaganje koncerna u nove tehnologije koje će korisnicima omogućiti bolje iskustvo kupovine, prilagođeno svakom kupcu. Daljnji napredak kompanija vidi u rastu i razvoju područja kao što su digitalna plaćanja, logistika, platforme za upravljanje podacima, te cloud usluge.

Odmah po optimističnim izjavama financijske direktorice cijena dionice Alibabe je poskočila za preko 10%. Spomenimo i da je u posljednjih godinu dana dionica Alibabe dobila 62% na vrijednosti, a samo od početka ove godine porast cijene je oko 40%.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.