U akciji SIPA-e uhićen ”kralj eksploziva” u BiH

Inspektori banjalučkog ureda SIPA uhitili su Daneta Regojevića iz Banja Luke kod kojeg je pronađeno 150 kilograma poluplastičnog eksploziva “vitezit”.

Regojević je uhićen u kanjonu rijeke Ugar, nakon klasične sačekuše.

U istoj akciji privedena su i trojica Regojevićevih suradnika, Nikola Crnadak, sudac Prve nogometne lige RS-a, njegov šurjak Darko Glavinić i Vladimir Mirošljević koji će imati status svjedoka u budućem postupku protiv Regojevića, pišu Nezavisne novine.

Akcija SIPA, prema saznanjima ovog lista, nosila je oznaku “Tajno” i izvedena je prilikom prodaje spornog eksploziva. Tijekom uhićenja inspektori SIPA zaplijenili su i 200.000 KM namijenjenih za kupovinu eksploziva, te 247 detonatorskih kapisli.

Nakon kriminalističke obrade u banjalučkom uredu SIPA-e u Tužiteljstvo BiH jučer su privedeni Regojević, te Glavinić i Crnadak, dok je Mirošljević nakon saslušanja i uz odobrenje Tužiteljstva BiH pušten da se brani sa slobode.

Inspektori SIPA nastavljaju istragu, jer postoje ozbiljne sumnje da je Regojević, koji je dobio nadimak kralj eksploziva, do danas prodao veće količine eksploziva sumnjivim osobama širom BiH, a neki od tih eksploziva navodno su korišteni i u auto-bombama.

“Regojević je vlasnik kamenoloma u Ljubačevu i preko svoje tvrtke nabavljao je veće količine industrijskog eksploziva ‘vitezit’ iz Viteza, čiju upotrebu nitko nije kontrolirao. Nakon nabavke dio eksploziva je završavao u kamenolomu, a dio je prodavan sumnjivim osobama. Istraga, koja će biti nastavljena, treba utvrditi je li taj eksploziv bio povezan sa auto-bombama u BiH”, pojasnio je izvor Nezavisnih.

Tužiteljstvo BiH odredilo je mjere zabrane za dvije osobe koje su uhitili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), a koja se dovode u vezu sa 100 kilograma pronađenog plastičnog eksploziva “vitezit” i 270 električnih detonatorskih kapisli.

Glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić izjavio je Srni da mjere zabrane uključuju zabranu napuštanja mjesta boravka, obvezu redovnog javljanja u nadležnu policijsku stanicu.

“Izrečene mjere Tužiteljstva BiH, između ostalog, uključuju i zabranu putovanja u inozemstvo i zabranu sastajanja sa osobama koja se dovode u vezu sa ovim slučajem”, rekao je Grubešić.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.