U akciji Blok uhićen bivši ministar Damir Hadžić

Damir Hadžić, bivši načelnik Općine Novo Sarajevo i bivši ministar u Vijeću ministara BiH, uhićen je danas u okviru akcije kodnoga naziva “Blok”.

Prema naredbama Županijskoga suda i Županijskoga tužiteljstva Županije Sarajevo, a u suradnji s pripadnicima MUP-a Županije Sarajevo i Obavještajno-sigurnosne agencije danas (30. studenoga 2016.), nastavljene su aktivnosti u predmetu „Blok“. U tijeku su pretresi objekata na tri lokacije i slobode su lišene dvije osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja u vezi sa kaznenim djelima zloupotreba procjene i kaznenim djelom pomaganje, prenosi Bljesak.info.

Osobe lišene slobode nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e bit će predane nadležnom tužitelju Županijskoga tužiteljstva Županije Sarajevo na dalje postupanje.

Hadžić je od 1998. do 2000. obavljao dužnosti glavnoga tajnika Foruma mladih SDP-a BiH i zastupnika u Skupštini Županije Sarajevo.

Godine 2000. izabran je za člana Glavnoga odbora SDP-a BiH, a tri godine kasnije postaje član Predsjedništva SDP-a BiH. Za predsjednika Županijskoga odbora SDP-a BiH izabran je 2005., a od 2009. obavljao je dužnost potpredsjednika SDP-a BiH.

Za ministra komunikacija i prometa BiH imenovan je 2012. godine, prije čega je dvije godine bio na funkciji načelnika Općine Novi Grad Sarajevo.

Na izborima 2014. godine bio je kandidatom za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, ali nije osvojio mandat.

Inače, Hadžić je nedavno imenovan na čelno mjesto Euroherc-osiguranja.

No, Avaz u jednom ranijem tekstu navodi kako je Hadžić bio desna ruka Zlatka Lagumdžije i glavni akter afere “Reket“, u kojoj je bio osumnjičen za reketarenje gospodarstvenika koji su namjeravali graditi na području općine Novi Grad.

(www.jabuka.tv)
1 komentar

  • Kriminalaca puno Sarajevo,Bakiru kada padne popularnost onda hapsi velike ribe,sada Damir Hađžić nekad bio Fahrudin Radončić.Ovaj se toliko nakrao da će slobodu platiti vrlo lako i biti na slobodi.Što je sa Zlatkom Lagumđžijom i slučaj ,,Reket,,. Što bi sa slučajem Čaušević,milijuni pokradeni i on na slobodi,nigdje ni optužnice.Velike ribe oko njega u igri,to znači i njegov spas od procesuiranja.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.