Milorad Dodik: Bit će još referenduma u RS-u

Referenduma u Republici Srpskoj će biti, ali njihove teme birat će isključivo građani RS-a, izjavio je predsjednik RS-a Milorad Dodik.

Dodik je ovo rekao komentirajući izjavu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović kako nestabilnost BiH ukazuje na to da BiH još nije potpuno politički emancipirana te da nedavni referendum u RS-u vidi kao prvi korak ka nizu referenduma, do moguće nezavisnosti toga entiteta, što, kako kaže, otvara mogućnost za novi konflikt.

– Nije njezino da se miješa u unutarnju politiku BiH i RS-a – izjavio je Dodik za RTRS, poručivši da je “stare stereotipe izvukla iz ormara”.

Dodik je već drugi dan u posjetu Sankt Peterburgu, gdje je razgovarao s gubernatorom sanktpeterburške gubernije Georgijem Poltavčenkom o jačanju odnosa RS-a i ove gubernije te daljnjim koracima u Mapi puta za Protokol o suradnji, koji je ranije potpisan.

Dodik je danas govorio i na Četvrtom međunarodnom kongresu “Sankt Peterburg i slovenski svijet”.

Ponovno je ukazao na “nepravednost zapadnih sankcija prema Rusiji i činjenicu da RS u institucijama BiH nije dala pristanak za ovakvo djelo”, javio je RTRS.

(Fena)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.