U 35. godini, pod misterioznim okolnostima, tragično stradala poznata glazbenica

Smrt glazbenice koja je imala brojne poklonike šokirala je svijet.

Naime, u subotu je objavljeno kako je Sophie Xeon, poznata samo kao “Sophie” iznenada umrla u grčkoj Ateni.

Iako službeno još nije objavljen točan uzrok smrti, mediji nagađaju kako je lijepa škotska glazbenica stradala pod misterioznim okolnostima, a zasad se sve opisuje kao tragična nesreća. Da je uistinu preminula potvrdio je i njezin menadžer koji je javnost zamolio za mir i razumijevanje zbog svih onih koji pate zbog šokantnog gubitka.

Molimo za privatnost i poštovanje njene obitelji te suosjećamo s obožavateljima. Jedna je od najutjecajnijih umjetnika u posljednjem desetljeću. Ne samo zbog genijalne produkcije i kreativnosti već i zbog poruke koju je odašiljala. Ikona oslobođenja, dodao je menadžer glazbenice nominirane za Grammy.

Posebno je uznemirujuće i priopćenje njezinog benda Transgressive:

Nažalost, naša divna Sophie preminula je ovog jutra nakon strašnog incidenta. Sukladnom njezinom duhu, popela se kako bi gledala pun Mjesec – i pala. Uvijek će biti tu s nama. Obitelj zahvaljuje svima na ljubavi i podršci, ali mole za privatnost u ovom užasnom vremenu, poručili su, prenosi Večernji.hr.

Inače, avangardna glazbenica Sophie Xeon rođena je i odrasla u Glasgowu, a debitantski singl Nothing More to Say objavila je 2013. Godine 2018. objavila je debitantski album Oil of Every Pearl’s Un-Insides, koji je bio nominiran za Grammyja za najbolji plesni/elektronički album. Istraga oko njezine smrti još je u tijeku.

(www.jabuka.tv)