TZ ŽZH: Nema mjesta na planeti iz kojeg nismo imali goste – Jabuka.tv

TZ ŽZH: Nema mjesta na planeti iz kojeg nismo imali goste

Da Hercegovina kao regija ima svijetlu budućnost u oblasti turizma, pokazala je i ova sezona, koju turistički radnici ocjenjuju najboljom u posljednjih šest godina. Stotine tisuća turista iz skoro svih zemalja svijeta prodefilirale su ove godine kroz primamljive destinacije u Hercegovini, turistički raj na zemlji koji nadahnjuje.

Naročito su zadovoljni u Turističkom uredu u Mostaru, koji je ove godine, ističu, bio top-destinacija u regiji, te je kao takav doživio nezapamćenu posjećenost domaćih i stranih turista, od kojih su najbrojniji bili Nijemci.

”Ovo je bila daleko najbolja sezona. Smještajni kapaciteti su bili izvanredno popunjeni, tako da su i ugostiteljski radnici prezadovoljni. Brojni događaji, od Red Bull skokova i raznih drugih manifestacija, te pozicioniranje Mostara kao top-destinacije kroz brojne svjetske medije, doprinijeli su promociji Mostara. Ipak, naša najbolja promocija je izravna posjeta, jer gosti sa sobom natrag u svoje države nose izvanredne dojmove iz Mostara, tako da bolje reklame od te nema. Zahvaljujući tome, iduće godine očekujemo još veću posjećenost” kaže voditelj ovog ureda Mensud Duraković, dodajući kako je turistička sezona u Mostaru još u zamahu.

Predsjednik Udruge turističkih djelatnika Neum Davor Krešić slaže se također da je ovogodišnja sezona u bh. gradiću na moru, Neumu, bila veoma dobra, ali, kako naglašava, u tome ne treba tražiti nikakvu senzaciju. Pogotovo što je, kako podsjeća, 2008. godina bila puno bolja u turističkom smislu od ove. Također, on ukazuje na to da se razlozi uspješnosti ovogodišnje sezone kriju u vanjskim faktorima.

turisti_siroki_2

”Na to su utjecala događanja na međunarodnoj sceni, problemi u Grčkoj, Tunisu i slično. Također, poznato je da je Neum odredište brojnih domaćih gostiju, a s druge strane poslužilo nas je izuzetno lijepo vrijeme, pa je sezona i nastavljena. Što se tiče države, ministarstava i ostalih institucija koje se bave turizmom, oni su najmanje zaslužni”, ističe Krešić.

Stoga, nastavlja on, kako bi rezultati bili dobri i u idućem razdoblju, najprije je nužno povezati Neum s unutrašnjosti države. Nadalje, kaže Krešić, treba poraditi na unapređenju infrastrukture u Neumu, odnosno na uređenju šetnice i obala te zavesti red kada su u pitanju smještajni kapaciteti, a o čemu, pak, računa treba povesti lokalna zajednica. U Turističkom uredu u Međugorju, hodočasničkom mjestu u općini Čitluk, koje je ove godine posjetilo oko pola milijuna hodočasnika, očekuju da će broj gostiju do kraja sezone narasti na 800.000, piše Avaz.

Voditelj međugorskog Turističkog ureda Željko Vasilj ističe da ovo nije rekordna posjećenost, no s obzirom na krizu u svijetu, itekako su zadovoljni posjetom. Prirodni dragulj neviđene ljepote, vodopad Kravica na rijeci Trebižat, smješten u blizini Ljubuškog, ovoga ljeta bio je omiljena destinacija turista iz BiH i cijelog svijeta. Ovu oazu u kamenu je, prema procjenama, ove godine posjetilo oko 150.000 gostiju.

”Nema mjesta na planeti iz kojeg nismo imali goste” ističe direktor Turističke zajednice ŽZH-a Grgo Mikulić. Ljubiteljima raftinga i riječnih brzaka najatraktivnija destinacija u Hercegovini bio je gornji dio kanjona rijeke Neretve. Naime, u raftingu na Neretvi ove sezone uživalo je više od 30.000 turista iz cijelog svijeta.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

  • Tvoji projekti grgo, to je čudo jedno…U vukovaru se bore protiv ćirilice, a u nas krave pripinju za nju, sluzi kao ograda na cesti

  • “Turisti su prodefilirali” to je odlican izraz a okoristilo se Medjugorje ,Neum i malo Mostar !!!Toliko o turizmu u Hercegovini !!!f

  • Grgo odjebi,sam si sebi prostor iznajmio. U sukobu si interesa al nije ovo zapadna Europa ovo je selendra pa ti prolazi. Al neće dugo.

  • Što se tice turizma u Hercegovini, tu su medjugorje,neum,mostar i blidinje, ostalo slabo, i ova mjesta,radi mora,vjera,centar regije i planina. A ti Grgo moras napustiti TZ ZHZ, netko tu treba biti mladji,perspektivniji..

  • MORA ČOVJEK KAZATI KAKO OPRAVDATI TOLIKE TROŠKOVE MISLIM DA TAKVE ZEMLJE NEMA NIGDJE NA SVIJETU JELI TAKO GRGO TROŠIŠ KOLIKO HOĆEŠ A NEDOPRINOSIŠ NIŠTA DA ZNAJU OVE IZBJEGLICE ZA TVOJ STANDARD ODMAH BI SE NASTANILI KOD TEBE

  • Na Visokoj Glavici točno između Lijanovića i Ivankovića uz sam rub klnika magistralne ceste već peti dan leži napuhana lešina psa ,prizor koji bi svaki turista želio vidjeti ,vjerujem da zbog toga i dolaze kod nas

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.