Twitter sve opasnije prijeti dominaciji Facebooka

Društvena mreža Twitter je krajem lipnja zabilježila pola milijarde korisnika, od kojih više od 140 milijuna samo u Sjedinjenim Državama te rast od više od 23 posto broja korisnika u Brazilu od početka godine, prema istraživanju koje je u ponedjeljak objavila tvrtka sa sjedištem u Parizu, specijalizirana za istraživanje društvenih medija Semiocast.

Sa 141,8 milijuna korisnika 30. lipnja 2012. Sjedinjene Države su vodeće na toj stranici, Brazil je drugi sa 41,2 milijuna korisnika i preuzeo je mjesto od Japana koji je sada na trećem mjestu s 35 milijuna korisnika, prenosi rtl.hr.

Japan je na drugom mjestu po broju tweetova s 10,6 posto objavljenih tweetova, daleko iza američkih korisnika sa 25,8 posto tweetova. Japanski je drugi najkorišteniji jezik na Twitteru.

Po istom istraživanju, Džakarta je najaktivniji grad po broju objavljenih tweetova, Tokio ga slijedi, London je na trećem mjestu, a Pariz ne sedmom.

Uporaba arapskog je u porastu na Twitteru. To je šesti jezik te društvene mreže. Broj korisnika u Saudijskoj Arabiji je u 6 mjeseci narastao za 93 posto i dosegao 2,9 milijuna.

Najpopularnija društvena mreža Facebook je na broju od 955 milijuna korisnika, ali treba uzeti u obzir da se tamo nalazi veliki broj neaktivnih korisnika.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.