Tvrtka iz Zagreba želi preuzeti jednog od glavnih trgovaca autodijelovima u BiH

Tvrtka “C.I.A.K Auto” iz Zagreba namjerava preuzeti Auto Milovanović d.o.o. iz Banjaluke, jednog od vodećih trgovaca autodijelovima u BiH.

Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine je 16. srpnja 2021. zaprimilo Prijavu koncentracije gospodarskog subjekta “C.I.A.K. Auto” d.o.o. Zagreb, koja se tiče stjecanja kontrole nad gospodarskim subjektom Auto Milovanović d.o.o. Banja Luka, piše BiznisInfo.ba.

Pravni oblik predmetne koncentracije jeste stjecanje kontrole gospodarskog subjekta C.I.A.K. Auto d.o.o. Zagreb nad gospodarskim subjektom Auto Milovanović d.o.o. kupovinom većine dionica ili udjela osnovnog kapitala.

Predmetna koncentracija, prema podacima iz Prijave koncentracije, će imati efekt prvenstveno na relevantnom tržištu distribucije, maloprodaje i veleprodaje autodijelova i prateće opreme na području Bosne i Hercegovine.

Auto Milovanović d.o.o. bavi se prodajom auto dijelova za sva europska, korejska, japanska i američka vozila, imaju poslovnice širom BiH i jedan su od lidera u prodaji auto dijelova u BiH.

Auto Milovanović d.o.o, kao jedan od vodećih lidera iz oblasti trgovine auto dijelova i servisne opreme u BiH, konstantnim poboljšanjem postojećih asortimana i razvojem kvalitetnije usluge, želi ostvariti postavljenje ciljeve i misiju organizacije, stoji na njihovoj stranici.

Auto Milovanović zapošljava 220 radnika, koji rade u sektorima prodaje, nabavke, računovodstva, marketinga, informacijskih tehnologija, ljudskih resursa, magazina, transporta i servisa.

S druge strane, “C.I.A.K. Auto” je član AD Internationala, grupacije koja okuplja preko 500 veleprodajnih distributera iz 33 zemlje, s ciljem izmjenjivanja informacija i unapređenja poslovnih metoda uz vrhunsku logističku efikasnost.

(www.jabuka.tv/Foto: Ilustracija)

2 komentara

  • Opet samo trgovina i trgovina pa još jedna trgovina i megalomanski poslovi u trgovini od pranja novca i svega. Zamisli vodeća firma u BiH za autodijelove a zapošljava 220 radnika a jadna državo kad imaš vodeću firmu a zapošljava ni vise ni manje 220 radnika. Recimo jedan hotel u Hrvatskoj Sloveniji Austriji prosječan ima 150 radnika i kako da idemo naprijed. S ovakvom politikom gdje je dika i ponos u tom sto jedna “VODECA” firma zapošljava 220 ljudi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.