Tvrde da im je Galaxy Note 7 zapalio Jeep i garažu

Samsung je prije nekoliko dana objavio kako je do odluke o povlačenju Galaxy Notea 7 iz prodaje zabilježeno 35 slučajeva u kojima je baterija eksplodirala. No, uz izolirane slučajeve u posljednjih nekoliko dana na Note 7 je svaljena krivnja za dva požara s velikom štetom. Njihovi vlasnici tvrde da je telefon u oba slučaja bio uključen na punjač, a uz vlasti na istraživanju tih slučajeva radi i Samsung kako bi bili sigurni je li telefon kriv za te incidente.

Nathan Dornacher s Floride kaže kako se telefon punio u njegovu SUV-u i zapalio cijeli automobil. Sve se dogodilo dan nakon povlačenja telefona iz prodaje. Dornacher je napisao kako nitko nije ozlijeđen u požaru, a iz Samsunga su za Fox rekli kako su upoznati s požarom te istražuju slučaj.

U drugom slučaju Wesleyju Hartzogu iz Južne Karoline izgorjela je garaža. Samsungov telefon bio je spojen na zidnu utičnicu i vatrogasci vjeruju da je tamo počeo požar. Za televiziju WMBF je ispričao da su ga ispitivali je li tamo imao išta uključeno. Uz telefon je imao spojen i kompresor, ali on nije bio uključen. Kao i Dornacher, nije znao za Samsungovu odluku o povlačenju telefona iz prodaje, a dok traje istraga s obitelji je preselio u hotel.

Nakon što su tri australske kompanije putnicima rekle da ne uključuju i pune Note 7 na letu, američka Uprava za zračni promet također je putnicima savjetovala da ne pune telefone dok su na letu i da ih ne uključuju.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.