Samsung povlači Note 7 zbog baterija koje mogu eksplodirati

Samsung je u petak objavio kako povlače iz prodaje novi Galaxy Note 7 telefon zbog problema s baterijama koji može dovesti do zapaljenja telefona. Svima koji su kupili uređaje ponudit će zamjenu, no prodaja novih uređaja je zaustavljena.

Iz Samsunga su rekli kako je istraga pokazala da je u dva tjedna od lansiranja uočen problem kod nekih baterija koje su eksplodirale dok su se punile. Do 1. rujna su otkrili 35 takvih slučajeva. Problem nije u adapterima ili kabelima već u samim baterijama, a Yonhap agencija navodi iz neslužbenih izbora kako je Samsung baterije nabavljao iz Kine i Koreje te da je problem u korejskim baterijama. No, Samsung se odlučio na zamjenu svih uređaja.

Navode kako je u tijeku i inspekcija s dobavljačima kako bi vidjeli koliko je takvih uređaja na tržištu. Na konferenciji kojom su najavili povlačenje iz prodaje, rekli su da je prema njihovim procjenama ovaj problem s baterijama prisutan u samo 24 uređaja od njih milijun, odnosno 1 na svakih 42.000 koji su se prodali.

Zamjena uređaja novima trebala bi biti moguća u sljedećih nekoliko tjedana koliko će trebati Samsungu da pripreme program zamjene.

Pitanje je i kako će se ovo odraziti na kompaniju koja ima velika očekivanja od ovog telefona jer će trošak zamjene i zaustavljanje prodaje imati velik utjecaj na telefon koji je tek lansiran.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.