Tužna priča obitelji Zorić iz Dervente: Život u 20 kvadrata limenog kontejnera

Limeni kontejner i 20 kvadrata neuvjetnog životnog prostora već je sedam godina dom obitelji Zorić iz Dervente.

Zorići su izbjegli iz Petrovca. Kući se ne mogu vratiti, kažu da je srušena do temelja. U Derventi ne mogu izgraditi novu. Njihova ukupna primanja od Centra za socijalni rad i braniteljski dodatak iznose oko 300 maraka, piše N1.

Ja bih voljela imati kupatilo, ali kad nema… ljeti odemo do rijeke, okupamo se, a zimi ugrijemo vodu pa u jedan veliki škaf i tu se malo operemo, kazala je Milka Zorić.

Lim se brzo grije, ali i brzo hladi. Zorići kažu da ne znaju jesu li u ovom kontejneru teže zime ili ljeta.

Za ogrjev ove zime snašli su se sasvim slučajno.

Kad su krčili ovdje za dalekovode ljudi su nama rekli da grane slobodno  ispresijecamo i nosimo kući, kazao je Mirko Zorić.

Mirko je do prošle godine, dok nije doživio srčani udar, redovito odlazio na dnevnice i tako prehranjivao obitelj. Danas niko od njih troje nije radno sposoban.

Derventski odvjetnik Zoran Simić u pokušaju da im pomogne da riješe stambeno pitanje poslao je Centru za socijalni zahtjev da se Zorićima dodijeli jedan od dva stana koja centar ima na raspolaganju.

U Centru za socijalni rad kažu da je zahtjev stigao uoči blagdana te da je to i razlog što još nije odlučeno, ali da će se razmatrati već sljedećeg tjedna.

I načelnik Dervente nije dao konkretan odgovor kada je u pitanju obitelj Zorić već je rekao da će se formirati povjerenstvo koje će odlučiti o dodjeli stana.

Potrebna pomoć za porodicu Zorić iz Dervente

Potrebna pomoć za porodicu Zorić iz Derventelat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=320822

Posted by RTRS vijesti on Sunday, 23 December 2018

(www.jabuka.tv)


17 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.