Traži se liječnik na Hvaru: Nudi se stan, dobra plaća i bonus od 50 tisuća kuna

Ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Dragomir Petric kazao je kako liječnici koji su u Hrvatskoj bez posla ne žele raditi na otocima.

Prije bi liječnici na zamjene dolazili sa Zavoda za zapošljavanje, no sada to više nemamo, tako da je prije nekoliko dana u Splitu nedostajalo šest liječnika, rekao je Petric Hini.

Osim toga, liječnici koji su trenutno na raspolaganju ne žele početi raditi, primjerice, na Lastovu ili Visu. Zbog toga je stalno otvoren natječaj za radno mjesto liječnika u Sućurju na Hvaru, koji bi se trebao brinuti o 300 pacijenata.

Uz plaću se nudi i stan te godišnji bonus od 50.000 kuna, ali na natječaj se nitko ne javlja, stoga troje liječnika iz Jelse svakodnevno putuje i izmjenjuje se u ambulanti u Sućurju.

Ja kao ravnatelj Doma zdravlja ne mogu nagovoriti mlade liječnike da odu na otoke i u Zagoru. Trenutno u našoj županiji nedostaju tek tri liječnika koji bi bili zaposleni na neodređeno vrijeme. Nedostatak liječnika kod nas je još uvijek mali, no u perspektivi to je vrlo ozbiljan problem, kaže Petric.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • A kod traženja licence za medicinske tehničare odkad ih Komora med sestara daje ,ne može se nikako dobiti za državne medicinske škole.
    Svugdje vrijede samo ne Hrvatskoj.
    Tako i liječnici ako moraju od kuće ići idu gdje će ih platiti i gdje je sustav rješio sve probleme u radu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.