FlyBosnia dobila licencu od Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH

Direkcija za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine (BHDCA) izdala je aviokompaniji FlyBosnia Potvrdu zračnog operatera (AOC), doznaje Klix.ba.

Prvi komercijalni let očekuje se 31. siječnja.

Ranije je najavljeno da bi nakon dobivanja dozvole trebale biti uspostavljene linije na relaciji Sarajevo – Rijad i Sarajevo – London. Plan je da se vremenom proširi lista destinacija na Džedu, Frankfurt, Stockholm i Amsterdam, ali i London.

Podsjećamo, letjelica Airbus A319 nove bh. aviokompanije FlyBosnia na čijem je čelu Chris Gabriel, nakon probnog leta u Bugarskoj sletjela je na Međunarodni aerodrom Sarajevo 22. prosinca, odakle bi trebala obavljati letove prije svega za Rijad, a kasnije se planiraju letovi i za brojne europske gradove.

Iako je prvi let na relaciji Sarajevo – Rijad bio najavljen za 10. lipanj, let nije realiziran jer se proces dobivanja dozvole za obavljanje komercijalnih letova odužio.

Osnivači FlyBosnie su predstavnica i direktor Al Shiddi grupacije Nudžejma Skenderović i Sulaiman Abdullah Al Shiddi koji je ujedno i jedan od najvećih investitora iz Saudijske Arabije u našoj zemlji.

Saudijski konglomerat opisao je FlyBosniu kao novu, mladu i dinamičnu aviokompaniju koja će težiti ka tome da osigura putnicima uzbudljive i sigurne letove s najvišim standardom usluga.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.