Tuzla proglasila stanje elementarne nepogode zbog poplava

U Tuzli je proglašeno stanje elementarne nepogode od poplava nakon što je obilna kiša na ovom području uzrokovala izlijevanje bujičnih voda i aktiviranje klizišta, što je ugrozilo oko 50 objekata i pričinilo veliku materijalnu štetu.

Gradski stožer Civilne zaštite je na izvanrednoj sjednici konstatirao je da je izlijevanje vodotoka uzrokovalo veliku materijalnu štetu pri čemu je potrgan dio vodovodne mreže, oštećeni pojedini mostovi i putevi, prenosi Klix.ba.

Aktivirano je desetak klizišta, a zbog najave novih kišnih padavina u idućim danima realno je očekivati i druga klizišta, naveli su u Civilnoj zaštiti.

Iz Civilne zaštite podsjećaju da se, prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, kišne padaline očekuju još najmanje pet idućih dana, odnosno do petka, 7. lipnja, navedeno je na portalu grada Tuzla.

Jedan od zaključaka Gradskog stožera Civilne zaštite je da se odmah pristupi čišćenju vodotoka, popravci oštećenih mostova, puteva i druge infrastrukture, da se pristupi sanaciji odrona i klizišta, kao i da se nastavi sa svim drugim aktivnostima na otklanjanju posljedica.

Procjenu štete vršit će Povjerenstvo kojoj je zaključkom Gradskog stožera Civilne zaštite naloženo da formira dva potpovjerenstva koje će odmah krenuti na terenu popisati štetu.

Rijeka Jala izlila se jučer usljed obilnih padalina i napravila probleme u Tuzli i u Mjesnoj zajednici Simin Han, dok je velika kiša uzrokovala izlijevanje potoka na području naselja Lipnica.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.