Tužiteljstvo ŽZH naložilo potragu za muškarcem koji je urinirao po spomeniku u Posušju

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu naložilo je da se raspiše potraga za nepoznatim počiniteljem koji je urinirao po spomeniku Ludvigu Pavloviću u Vinjanima kod Posušja.

Podsjećamo, 28. srpnja na društvenim mrežama pojavila se fotografija muškarca koji urinira po spomeniku Ludvigu Pavloviću koji se nalazi uz cestu Posušje – Tomislavgrad kojeg je postavila Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a Herceg Bosne.

Policijski službenici PU Posušje su o navedenom izvijestili dežurnog županijskog tužitelja u Širokom Brijegu koji je naložio da se raspiše potraga za nepoznatim počiniteljem kako bi se utvrdio njegov točan identitet i prema istome poduzele zakonom predviđene mjere i radnje zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl.163 st.2 KZ F BiH Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti, navode iz Uprave policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.

Za spomenuto kazneno djelo propisana je kazna zatvora od 1 do 8 godina, potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Policijski službenici PU Posušje i Sektor kriminalističke policije MUP-a ŽZH poduzimaju sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvjetljavanja ovog kaznenog djela te će po kompletiranju predmeta uputiti odgovarajuće Izvješće Županijskom tužiteljstvu Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu, zaključuju iz policije.

Fotografija kruži društvenim mrežama: Zvezdaš urinirao po spomeniku Ludvigu Pavloviću

(www.jabuka.tv)

7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.