Tužiteljstvo BiH se žalilo zbog ukidanja mjera zabrane Novaliću, Solaku i Hodžiću

Tužiteljstvo BiH je u zakonom propisanom roku izjavilo žalbu Kaznenom vijeću Suda BiH protiv odluke suca za prethodni postupak tog suda kojim su ukinute mjere zabrane prema osumnjičenim Fadilu Novaliću, Fahrudinu Solaku i Fikretu Hodžiću u predmetu “Respiratori”, a koje je izrekao Sud BiH po službenoj dužnosti, a ne po prijedlogu Tužiteljstva BiH.

Tužiteljstvo BiH je, kako se navodi, izjavilo žalbu protiv navedene odluke jer je Sud BiH u potpunosti propustio utvrditi jesu li mjere zabrane ispunile svrhu zbog kojih su izrečene, budući da je Sud BiH prethodno utvrdio postojanje okolnosti na strani osumnjičenih koje ukazuju da bi oni mogli ometati kazneni postupak kontaktom sa svjedocima, a potom po službenoj dužnosti izrekao mjere zabrane radi otklanjanja tih okolnosti, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Tužiteljstvo BiH je stava da Sud BiH može donijeti na zakonu zasnovanu odluku o potrebi dalje primjene mjera zabrane prema osumnjičenim osobama tek nakon što utvrdi rezultate mjera koje su bile na snazi, od čega će ovisiti potreba njihovog daljnjeg postojanja, ukidanja, pooštravanja ili zamjene za neku drugu mjeru propisanu zakonom, te nakon što utvrdi sustav kontrole primjene mjera zabrane.

“Rat” u vrhu pravosuđa u BiH, pod istragom je i predsjednik državnog suda

Ukinute mjere zabrane za Solaka, Novalića i Hodžića

(Fena)


4 komentara

  • Ovo je potvrda da bosnjacka politicka elita SDA na celu sa Bakirom rusi pravnu drzavu. Mogu sto hoce i rade sto hoce uz blagoslov visokog prestavnika i stranih diplomata. To su napravili i sa CIKOM. To je pocetak ponovne prevare i anarhije. Znaci presude Ustavnog suda su za njih nista. Hrvatima se dalje nastavljaju oduzimati prava. A Osmica i njegove diplome su cirkus a tek Selmo i njegovo imenovanje za Min. Sigurnosti. Boze sacuvaj Bakira i SDA demokracije

  • Da mi je brat ,lopov ovakvih razmjera ,što je poruka za sledeći slučaj (lopove),,bez brze osude ljudi su skloni činiti nepravdu.

  • Kada ih već nesmije niko osuditi dajte im neku nagradu u novcu to sigurni smijete i završena priča i nemojte ih više stavljati po portalima.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.