Ukinute mjere zabrane za Solaka, Novalića i Hodžića

Sud BiH donio je rješenje kojim su ukinute mjere zabrane federalnom premijeru Fadilu Novaliću, suspendiranom direktoru Federalne uprave civilne zaštite Fahrudinu Solaku i vlasniku poduzeća “Srebrena malina” Fikretu Hodžiću, potvrdio je Solakov branitelj Kadrija Kolić.

Za donošenje mjera zabrane nisu postojali nikakvi razlozi jer u ovom slučaju nema elemenata nekog kaznenog djela. To je čisti obligacijsko-pravni odnos. Većina argumenata u pogledu postojanja kaznenog djela, koji su se iznosili u medijima, potpuno su demantirani kao netočni i spekulacije. Zbog toga me ova odluka Suda uopće ne čudi, izjavio je Kolić, javlja Srna.

Novalić, Solak i Hodžić osumnjičeni su u aferi “Respiratori”.

Istraga je otvorena zbog nabavke 100 respiratora iz Kine za 10,5 milijuna KM, preko Poljoprivrednog dobra “Srebrena malina”.

Tijekom istrage je izvršeno vještačenje respiratora, nakon čega je zaključeno da nisu upotrebljivi u jedinicama intenzivne njege.

Nakon uhićenja Novalića, Solaka i Hodžića, Tužiteljstvo BiH je zatražilo jednomjesečni pritvor, što je Sud BiH odbio, te donio rješenje o mjerama zabrane.

Mjere su se odnosile na zabranu sastajanja s određenim licima u vezi s ovim predmetom, kontaktiranje sa svjedocima, kao i međusobno sastajanje i kontaktiranje.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.