Čović: Naša ljubav prema domovini se pokazala jačom od neprijateljske mržnje

Dragan Čović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH
Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović uputio je čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije “Oluja”.

Čović je čestitku uputio na ime predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića te predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

U ime Hrvata u Bosni i Hercegovini i u moje osobno ime ovim putem želim Vama i svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i inozemstvu, a posebno hrvatskim braniteljima, čestitati Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije “Oluja”.

Ujedinjeni hrabrošću, požrtvovnošću i ljubavlju prema domovini, hrvatski su branitelji vojno-redarstvenom operacijom “Oluja” zaustavili rat, ne samo u Republici Hrvatskoj, nego i u Bosni i Hercegovini. Vječno praćena dubokom zahvalnošću, njihova nas žrtva podsjeća na snagu i hrabrost hrvatskoga čovjeka. Naša ljubav prema domovini se, u teškim trenucima za cjelokupan naš narod, pokazala jačom od neprijateljske mržnje, navodi se u čestitki.

Čović u čestitki ističe kako “primjer naših hrabrih branitelja ostaje uzvišenim uzorom i ustrajnim izvorom snage za nastavljanje borbe za slobodu hrvatskoga čovjeka”.

Borba koju su oni vodili tada traje i danas, iako u drugom obliku i vođena drugačijim sredstvima. To posebno poznajemo i osjećamo mi, Hrvati Bosne i Hercegovine, čija borba za jednakopravnost, slobodu ispoljavanja identiteta, očuvanje kulture i jezika, kao i izbora legitimnih predstavnika našeg naroda na svim administrativno-političkim razinama, još uvijek traje, navodi Čović u čestitki.

(www.jabuka.tv)


18 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.