Turska blokirala društvene mreže

Turske vlasti su naredile u ponedjeljak blokadu Twittera, Facebooka i You Tubea kako bi spriječile objavljivanje fotografija tužitelja ubijenog prošli tjedan nakon otmice u istanbulskom sudu, objavili su mediji.

U poruci upravnih vlasti telekomunikacija (TIB) poslanoj YouTubeu priopćava se ova zabrana, prva velikih razmjera nakon blokade proglašene prije godinu dana da bi se spriječile optužbe za korupciju islamsko-konzervativne vlade na vlasti.

Podsjetimo, ubijeni tužitelj Mehmet Selim Kiraz vodio je istragu po pitanju ubojstva 15-godišnjeg dječaka, Berkina Elvana, koji je umro nakon što je 9 mjeseci proveo u komi. Podsjetimo, Elvan je hosipitaliziran nakon što ga je u glavu pogodio suzavac ispaljen od strane policije za vrijeme anti-vladinih prosvjeda.

DHKP-C tražili su od policije da se ispriča za ubojstvo dječaka Berkina Elvana, no, očito je kako istanbulske snage sigurnosti nisu imale strpljenja niti volje udovoljavati zahtjevima otmičara pa se u konačnici ipak sve završilo nasiljem i smrću.

(Fena)

Komentiraj: