Turković bez konzultacija s nadležnim institucijama želi “ubaciti” kćer u UN – Jabuka.tv

Turković bez konzultacija s nadležnim institucijama želi “ubaciti” kćer u UN

Kandidatkinja BiH za člana Ureda za borbu protiv terorizma pri Ujedinjenim narodima (UNOCT) je Semra Turković-Hrle, kći ministrice vanjskih poslova Bisere Turković.

O kampanji za učlanjenje BiH u ovu organizaciju, kao ni o kandidatu nije upoznato ni Predsjedništvo BiH, ali ni druge institucije, doznaje Glas Srpske.

Ovo je nastavak skandaloznog postupanja Turković, jer je bez znanja Predsjedništva prvo započela kampanju lobiranja za učlanjenje BiH u UNOCT, kada je turskom kolegi Mevlutu Cavusogluu poslala pismo u kojem ga poziva da pomogne BiH da pristupi organizaciji.

Ured za borbu protiv terorizma osnovana je 2017. godine, na inicijativu generalnog sekretara UN Antonia Guteresa. Na njenom čelu nalazi se Rus Vladimir Voronkov, a njegov zamjenik je bivši zamjenik visokog predstavnika u BiH Raffi Gregorian.

Iako nije jasno za koju funkciju konkretno je BiH podnijela kandidaturu, pretpostavlja se da je u pitanju Savjetodavni odbor koji čini 21 država članica, među kojima je, između ostalog i Turska.

Turković od početka cijele situacije nije davala odgovore Predsjedništvu o ovom pitanju, a kako je rekao dobro upućen izvor za Glas Srpske, sada je poznato je da je kandidat za predstavnika BiH u UNOCT-u njena kći Selma Turković.

Turković je ovaj proces, kao i mnoge druge, opet vodila sama i u vlastitom interesu. Predsjedništvo je pokušalo dobiti odgovore, ali od toga nije bilo ništa. Nedavno smo upoznati da je ona kandidirala svoju kći za ovu međunarodnu funkciju. Ne znamo čiji je kandidat, ali svima je jasno iz kompletne situacije, istaknuo je dobro obaviješten izvor.

Da je Turković ovu kampanju vodila u tajnosti i bez konzultacija s relevantnim institucijama, govori i činjenica da o kandidatu u ovoj međunarodnoj organizaciji nisu upoznati ni Ministarstvo sigurnosti BiH, ali ni ministarstva unutarnjih poslova entiteta, koja su nadležna za borbu protiv terorizma.

Najnejasnije ostaje to šta je konačan cilj ovakve kandidature, ako uzmemo u obzir da se BiH vrlo često spominje kao problematična zemlja u pogledu borbe protiv terorizma. U međunarodne institucije kao što je ova trebalo bi biti imenovani najbolji kadrovi, a ne članovi obitelji ili stranački službenici, rekao je izvor.

Savjetnica predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Ana Trišić-Babić rekla je za Glas Srpske da ona prvi put čuje da se BiH kandidirala za članstvo u toj međunarodnoj instituciji, ali i da je Turković kao predstavnika predložila svoju kći.

Zatekli ste me ovom informacijom, ali ako znamo da to dolazi od Bisere Turković, nisam iznenađena. Mi ćemo svakako još jednom tražiti obrazloženje ministarstva i same ministrice. Ovo je samo još jedan dokaz da ona vodi diplomaciju samo u privatne i u svrhe svoje stranke. Ona očigledno želi da kompletnu obitelj stavi u diplomatske krugove, pa je nakon sina i zeta, sada odlučila zaposliti i kći, rekla je Trišić-Babić.

Na prijedlog zastupnice Dušanke Majkić, Dom naroda Parlamenta BiH u idućem razdoblju trebalo bi raspravljati o nezakonitom djelovanju ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković. Kao razlog za podnošenje inicijative Majkićeva je navela niz nezakonitih poteza Bisere Turković, a posebno ignoriranje činjenice da je za vođenje vanjske politike zaduženo Predsjedništvo BiH.

(www.jabuka.tv)


25 komentara

 • Sukob interesa od Turković pa gdje su Državne institucije koje rade na tom polju, ako jedna ministrica može radit kako joj padne na pamet onda što očekivat od ovakve države, nego raspad.

 • Turska i Islam-Bosna pomažu terorističke organizacije, kako će oni u organizaciju protiv terorizma? Jedino da rade neke sabotaže.

 • Bosnjaci su ovladali svim bitnim u BiH. Preuzeli su VSTV- ce saposlusnicima, imaju dva clana presjednistva, Ministarstvo Vanjskih poslova gdje je ova hanuma glavna, dir policije Federacije, Campara, min Sigurnosti Selmo Cikotic, OSA Mehmedagic osmica. To je Drzava o cemu pricati vise. Nasi kleptomani sute i gledaju jos sto da cope ukradu uz odobrenje Bakira i Sarajevske ekipe i onda bris za RH… Nisu hrvatski interesi da Covic i ekipa oko njega uhljebe svoju djecu, rodbinu, zetove, kumove na izdasne drzavne jasle…. veliku stetu i zlo cine svome narodu a dugorocno i sebi. Nije sve u materijalnom, sa davlom dode sa davlima i ode…Svevisnji je iznad nas svih i sve vidi. Njega podkupiti ne mozete…

  • To je ta građanska država koju zagovaraju MZ i hrvatski komunisti. Država po ukusu islamske zajednica na čelu sa Erdoganom, Bakirom i Sejdom.

 • Ona konta kad je mogao Alija ubaciti Bakira zašto i ja ne bi mogla svoju kćerku pa nek se dinastija nastavlja. Ljudi to je tako iz reda oni misle da su Bogom dani i da samo njima treba živjeti te da su državne jasle namijenjene samo njihovoj djeci.

  • Sve na toksičan način dobijaju. Tako e i alija Bosnu oteo. Kao oni ugrozeni. A danas bahati. Većeg zla nema danas od muslimana. Oni su na sotoninim frekvencijama. Muški su im nazadne sotone (rijetko koji je moderniji) , a žene dobre ali glupe zbog toga što su sa takvima. Nerazumljivo. Nijedna se ne želi odreći vjere. A vjera im je ne dao Bog nikom. Zlo za svijet su oni. Gdje god su oni tu je zlo. I ništa ne uspijeva. Zlo sve dok ne uzmu Krista. A morati će. Nitko ih neće tjerati. Uzeti će ga. To je budućnost.

 • Registrirana je lojava teroristica od strane Amerikanaca. Već je ona dobijala šup karte,.a koliko je glupa misli da će kćerkica sa drugim prezimenom proći ispod radara. Veliko tijelo nosi mali teroristički mozgić.

 • Uzela ona misto ili neka nasa, hrvatskom narodu je isto, samo sto ce eto neka nasa dobit placu i privilegije, bila bi narodu korist.
  Prosa je komunizam, ta nece ni ovo vjecno.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.