Turčin slomio nogu prilikom ilegalnom prelaska granice kod Gruda – Jabuka.tv

Turčin slomio nogu prilikom ilegalnom prelaska granice kod Gruda

U utorak u 22:10 sati GSS-u Grude stigao je poziv od policije kako je preko Veleposlanstva Republike Turske jedna ozlijeđena osoba (N.N) zatražila pomoć na području Drinovačkog Brda.

Sedam članova ove stanice je sudjelovalo u akciji spašavanja, a na lice mjesta ubrzo smo izašli zajedno s pripadnicima Granične policije, navode iz GSS Grude.

Nakon imobilizacije slomljene noge istog su uspješno transportirali do prometnice i vozila Granične policije, gdje mu je pružena prva pomoć, u 1:00 sat iza ponoći.

Akcija spašavanja odvila se na vrlo nepristupačnom terenu u pograničnom području Drinovačkog Brda kod Gruda, objavio je Operativni centar civilne zaštite ŽZH.

Uprava policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke objavila je na svojoj stranici da je Policijska uprava Grude u 20:25 sati zaprimila prijavu da se na spomenutom lokalitetu nalazi turski državljanin koji je navodno doživio lom noge prilikom pokušaja ilegalnog prelaska granice.

Odmah po zaprimljenoj prijavi o navodima iz prijave PU Grude izvijestila jer Graničnu policiju BiH i Gorsku službu spašavanja kao i Dom zdravlja Grude te se pristupilo pretrazi terena. U 23:40 sati turski državljanin pronađen je na području Drinovačkog Brda bez vidljivih tjelesnih ozljeda te je isti predan Graničnoj policiji BiH na daljnje postupanje, navode iz policije.

Zanimljivo, Operativni centar civilne zaštite ŽZH objavio je Turčinu slomljena noga, no iz MUP-a ŽZH su naveli da je ovaj strani državljanin pronađen bez vidljivih tjelesnih ozljeda.

(www.jabuka.tv)