Turčin Sadik Sezer traži da policija makne radnike ispred tvrtke Lijanovići

Nakon što je zbog ometanja posjeda tvrtka “Kora-Fin” podnijela prijave protiv bivših djelatnika tvrtke “Lijanovići”, koji danima prosvjeduju u krugu firme na Visokoj Glavici u Širokom Brijegu, policiji u ovom gradu obratio se i Sadik Sezer iz Turske, čija je tvrtka”Asja” nedavno unajmila pogone tvrtke “Lijanovići“.

Predstavnik obespravljenih radnika Ivan Grbešić kaže da je Sezer zatražio od policije da “ukloni“ radnike ispred tvrtke koju drže u blokadi, kako bi mogao započeti s radom, doznaje Dnevni avaz.

”Rekao je policiji da je zbog našeg prosvjeda već izgubio milijun eura. Ispadosmo sad mi krivi što nam nisu isplaćene plaće. Policija nije dolazila da nas upozori, niti mislim da će na nas ići silom. Nemamo ništa protiv Sezera, ali se nećemo maknuti dok nam ne isplate zarađene plaće. Ostajemo pred tvrtkom do daljneg,”kazao je Grbešić.

Podsjećamo, pokradeni Lijanovićevi radnici ljudi su kojima je oduzeto dostojanstvo i ugrožena egzistencija. Takvima policijska represija ili turske naredbe ne znače ništa.

(Avaz.ba)


48 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.