Tuđman: Ljudini poput Slobodana nitko nije ravan

Komemoracija je započela Gundulićevom Himnom slobodi čije je stihove pročitao glumac Dragan Despot.

Saborski zastupnik HDZ-a Miroslav Tuđman za govornicom je istaknuo kako “ljudini poput Slobodana nitko nije ravan”. ‘Njegov zadnji čin nije bio teatralna gesta niti bijeg za svoje čine niti potez očajnika koji u depresiji bježi od kazne. Njegova poruka kristalno je jasna: Slobodan Praljak nije ratni zločinac. S prijezirom odbacujem vašu presudu’, istaknuo je Tuđman. Dodao je kako je suđenje hercegovačkoj šestorici ‘školski primjer kako ne voditi suđenje’.

U sklopu programa ženska klapa Drača izvela je pjesmu “To je zemlja dide mog”, dok se Praljkov prijatelj, glumac Zlatko Vitez prisjetio zajedničkih druženja i izrecitirao Matoševu pjesmu “Pri svetom kralju”.

Iako službeno dolazak državnih dužnosnika nije najavljen, u prvom redu u Lisinskom sjedi ministar branitelja Tomo Medved. Došao je i ministar obrane Damir Krstičević.

U dvorani je HDZ-ov veteran i neformalni savjetnik premijera Andreja Plenkovića, Vladimir Šeks, Luka Bebić, bivši predsjednik Hrvatskog sabora te Andrija Hebrang, također HDZ-ov veteran. Na komemoraciji je i saborski zastupnik HDZ-a Ante Babić ali i potpredsjednik Hrvatskog sabora i potpredsjednik HDZ-a Milijan Brkić.

Stigao je i bivši predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Nadan Vidošević te bivši ministar unutarnjih poslova Ivan Penić. Na komemoraciju je došao i Dario Kordić, koji je u prvoj polovici 90-ih bio u političkom vrhu Herceg-Bosne, a koji je u Haagu osuđen na 25 godina zatvora zbog ratnih zločina te je nakon odslužene kazne 2014. pušten na slobodu.

Došao je i nekadašnji saborski zastupnik Pero Kovačević i politički veteran Zdravko Tomac, hrvatski politički emigrant Nikola Štedul…

Nakon komemoracije misa zadušnica održat će se u 15 sati u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu, prenosi HRT.

U izjavi HRT-u, tajnik Hrvatskog generalskog zbora Marinko Krešić kazao je da će program biti sažet. “Pročitat će se Shakespeareov 66. sonet. Među govornicima su obitelj, prijatelji i generali. Klapa Drača otpjevat će himnu i pjesmu ‘Dida i ja’. Neće biti pompe, protokola i političkih govora. Pozvani su svi koji žele doći dostojanstveno”, rekao je.

 

(www.jabuka.tv) 


7 komentara

  • Ljudini? Nek se tjera u krasni k*rac. Hrvati u BiH ce jos desetljecima biti taoci i patiti zbog njegove politike, izdaje Hrvata u Daytonu potpisom na sporazum koji ih je osudio na suzanjstvo, izdaje Vukovara, izdaje srednje Bosne i Posavine, rat sa muslimanima i kao slag na kraju – projekt 200 najbogatijih obitelji i predaje kompletne drzave HDZ prciji da je pljacka gdje stigne i kako stigne pred ocima neukog, maloumnog, retardiranog i smijesnog naroda pod imenom Hrvati.

  • Nego, kako se nitko od hdz bih nije smio pojaviti? Vozdu iz Bara su zabranili od strane generalskog zbora, pa se i ulizice nisu smile doci…pito bi ih Mijo za zdravlje

  • Nabijem Rvatsku drzavu i sve njene heroje na onu stvar.Hvala sto ste nas zaboravili i sto mazete oci zaostalim rvatima i katolicima sa pricama o orjunasima,komunistima,cetnicima i ostalim pizdarijama dok kradete sve oko sebe.Kako se branitelji ne pobune nikad na struju vodu i ostale troskove.Logicno to su glasaci hdza

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.