Facebook je potiho otklonio još jednu dobro nam poznatu značajku

Facebook se, htjeli mi to ili ne, iz dana u dan sve više mijenja. Društvena mreža nedavno je potiho odstranila Ticker, polje koje se nalazi na desnoj strani News Feeda i govori vam što prijatelji lajkaju, komentiraju i tako dalje.

Odstranjivanje ove značajke stiglo je nekoliko tjedana nakon što su neki korisnici primjetili da okvira više jednostavno – nema. Kako stvari stoje, prošlog je tjedna na službenoj zajednici za tehničku podršku na Facebooku netko prigovorio da Tickera više nema, na što je Facebookov predstavnik jednostavno objavio ‘da ove značajke više nema’ te potom zaključao temu.

Zašto to rade?

Načelno gledano, Facebook nije stranac sustavnoj eliminaciji nepoželjnih ili nepopularnih značajki. Ovo rade zato jer funkcije korisnici jednostavno ne koriste ili ako žele istaknuti neke koje su Facebooku puno važnije.

Ticker je prvi put pokrenut 2011., zajedno s Facebookovim uvođenjem algoritamskog News Feeda. Umjesto da prikazuje najnovije objave vaših prijatelja, on je birao stvari koje bi vas mogle zanimati, kao i one koje su trenutno jako popularne. Tickerov zadatak bio je poboljšati to iskustvo dajući vam kratki pregled kroz najnovije objave.

Kao i sve na internetu, Ticker je bio zlorabljen – brojni korisnici nazvali su ga ‘zidom za špijuniranje’ zato jer korisniku daje mogućnost diskretnog praćenja prijatelja i njihovih aktivnosti na Facebooku, prenosi Tportal.hr.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.