Hamdija Abdić Tigar uhićen zbog ubojstva generala Vlade Šantića

Hamdija Abdić Tigar uhićen je jutros u Bihaću zbog sumnje da je odgovoran za ubojstvo generala HVO-a Vlade Šantića.

Abdić je uhićen po nalogu Kantonalnog tužiteljstva Bihać, objavio je Žurnal.

U tijeku su pretresi više objekata na području USK-a, a provode ih pripadnici Federalna uprave policije.

General Vlado Šantić ubijen je 8. ožujka 1995. godine, nakon što su ga iz Hotela Sedra odveli pripadnici jedinice kojom je zapovjedio Hamdija Abdić.

Duje Šantić, sin Vlade Šantića, ranije je izjavio kako opsežna istraga nestanka generala Šantića nije rezultirala podizanjem optužnice protiv sedmorice prvoosumnjičenih.

“Ja osobno držim odgovornim generala Armije BiH Atifa Dudakovića i zapovjednika vojne policije Hamdiju Abdića Tigra, gospodare života i smrti te ratne 1995. godine u ‘bihaćkom džepu’. Moj otac je te 1995. godine odveden bez suda i sudišta, po zapovjedi generala Dudakovića, iz stožera HVO-a u hotel Sedra, gdje je premlaćivan do ranih jutarnjih sati”, kazao je Duje Šantić tijekom prošlogodišnjeg obilježavanja smrti svojeg oca.

(www.jabuka.tv) 


14 komentara

  • 22 god iza uhapsili ovog zlikovca…Pretresaju objekte i traže dokaze nakon 22 god…Da nije žalosno bilo vih smješno…Bakir diže na noge Bihać i bihaćku krajinu,idu izbori,probudi uspavane ekstremiste… I to ud u Bihaću gdje su ovaj zlikovac i Atif Dudaković gospodari svega,kako u ratu tako i u miru… Pitam se da li hrvatski političari prepoznaju ove podmukle igre bošnjaka i dokle ovo trpiti i gledati skrštenih ruku..-Što je sa istragom protiv ubistva Joze Leutara.I tu su svi materijalni dokazi uništeni,uklonjeni i ta farsa može početi,kao i u ovom slučaju…Žalosti nas sve ako su pravosudne institucije u rukama ili pod kontrolom jedne politike..

  • Niti ga savjest goni ,niti će što biti od ovoga…Jedna komedija,,tužna,,koju gledamo godinama u ovoj državi.Režiseri,snimatelji,isti ,,bošnjaci,,njihov politički i vojni vrh…Ovo je ono,,u zdrav mozak,,…Strašno,nakon 22 god.sol na ranu obitelji,jer svi znamo da od ovog cirkusa,izrežiranog na žalost nema ništa…

  • Ovo je muslimanska predstava za naive Hrvate. U osam ga uhapsili, već u 11 pio “kahvu” s “jaranima” uz Unu. Osim toga, Tigar je obični pijun, švercer i narkoman. On je (možda) ubio Šantića, ali Atif Dudaković je zapovjedio. Što Dudakovića ne uhapse bh tužitelji, odnosno kadije? Da se kladim, trest će se brda tri dana i nikome ništa. Ovo je samo da se ne zahtijeva previše da se glavni zločinci pohapse, a oni su iz vojnog krila: Sefer Halilović, Naser Orić, Atif Dudaković, Enver Hadžihasanović, Ramiz Dreković, Jovan Divjak… iz političkog Ejup Ganić, Bakir Izetbegović (šteta što je rano riknuo najvažniji – Alija Izetbegović), Halid Genjac, Dževad Mlaćo…

  • .nekse.svak.prebere.stajeko.radijo.u.ovom.ratu.raznesu.garniture.radile.naracun.velikih.malisu.bili.njihove.zrtve.znamo.za.ubojstva.unutar.armije.bih.patako.i.hrvaskevojske.navescu.uvezi.santica.i.blaza.kraijevica.onisu.ubijeni.od.iste.politike.nekojeto.prikrijo.alise.u.nekim.krugovima.zna.kogaje.mucki.ubijo.vladu.santica.javnose.sad.pise.daje.blaz.kraijevic.ubijen.ponaredenju.franje.tudmana.i.njegovih.uzih.saradnika.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.