Obilježena 18. godišnjica smrti dr. Franje Tuđmana

Paljenjem svijeća kod spomenika smještenog ispred zgrade Gradske uprave, u Širokom Brijegu je obilježena 18. godišnjica smrti dr. Franje Tuđmana. Svijeće su upalili predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić, predstavnici viši razina vlasti, kao i članovi GO HDZ-a BiH Široki Brijeg.

“Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što” bilo je temeljno načelo i životni put utemeljitelja suverene hrvatske države dr. Franje Tuđmana. Pod Tuđmanovim vodstvom Hrvatska je postala neovisna država, oduprla se srbočetničkoj agresiji, oslobodila okupirana područja te ostvarila suverenitet na cijelom teritoriju. Hrvatski građani povjerenje Tuđmanu iskazali su i na prvim neposrednim predsjedničkim izborima 1992. godine, a potom i na predsjedničkim izborima 1995. Drugi predsjednički mandat nije završio, umro je 10. prosinca 1999. godine.

U povodu 4. obljetnice smrti, 2003. godine, ispred zgrade Gradske uprave Širokog Brijega, podignut je spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, prenosi Širokibrijeg.ba.

(www.jabuka.tv) 


18 komentara

 • ovaj put na meniju se našla svježa gudetina,kiseli kupus,3kg čvaraka….5l crnog vina,4kg suvi smokava,5 baklava,smoki,slani štapići …lokum…ajvar..pesimeti.belava.pepermint….jadro keks..tops..đuveč..fafaroni..pura…belava..cicvara…stara junetina.kokoš..bili luk…kapula.vegeta.bosiljak.činčila.uši od krmeta.koljenica od krmeta..

 • ” U sirokom imamo Francekov spomenik. Jel mi moze reci netko,osim sto je zaratio s muslimanima,pustio Vukovar da padne,odrekao se srednje Bosne, zbrinuo 200obitelji s kesama para s kojima neki i danas zive u sirokom, sto je dobro ostavio Tudjman iza sebe?!!! Nista. Hdzovsku mafiju kojoj je drzava bankomat i narod koji nema za kruh i u BiH i u Hrvatskoj. Ali kmetovi dizu spomenike svojim vazalima ko guske u magli. Pali svice,okreci janje i nediljom k misi. Samo nek je rvatsko. A nemas ni skolu ni bolnicu. Hvala ti Franjo na svemu.”

 • Cast i postovanje obitelji poginulih kao i pok predsjedniku Franji Tudmanu , a profesionalnim polagacima vjenaca i paljenja svjeca uz njegov spomenik nije mjesto mislim na licimjerne politicare.

 • Mi u Širokom Brijegu imamo profesionalnu,grupu,,skupinu,,plaćenika koji su zaduženi za paljenje svijeća,polaganje vjenaca i dobru klopu poslije toga….Neznam kako ih više nije sram,običnom narodu se sve ovo gadi,jer većina ovih nekad i ne zna za šta pali svijeće i polaže vjence…Branitelji,iskreni domoljubi ,mi se nismo borili za 20 tajkuna u Širokom i ovih ,,lešinara,,koji su i u mirovinama i na državnim jaslama,proračunu već 20 god…Ma dosta vas više,daj te nove ljude,prestavnike udruga koji će makar nešto korisno uraditi…Ovo je tragedija što nam se dešava i što nam rade…

 • O potpisniku Daytona u ime hrvatskog naroda u BiH i PRODAJE u suzanjstvo bosnjacki dominirane Federacije, naroda koji to niti je trazio niti htio, vec je odluceno umjesto njih da spase svoje dupe i imaju svoju drzavu bez SAO Krajine, SVE NAJGORE!

 • Ovako stvari stoje na zastavi u tri boje
  Crvena, bijela i plava, osisan grb ko kockasta glava

  A vrijeme pici, pici, uzivat neces stici
  A vrijeme pici, pici, uzivat neces stici
  Uzivat neces stici, uzivat neces stici
  Uzivat neces stici, uzivat neces stici

  Momak pljacka banku, novac koji su ukrali njemu
  Zadnja recenica mu bila: “Bolje metak nego sirotinja”

  Jer niceg, niceg nema, niceg nema osim straha
  jer niceg, niceg nema, niceg nema osim straha
  Niceg nema, samo strah, a niceg nema, samo strah
  Niceg nema, samo strah, a niceg nema, samo strah

  Niceg nema osim straha, nitko ne vidi buducnost
  Tu zivi narod junaka, tu zivi narod junaka
  Prvo kokosaneri, onda idu saneri
  Vidim tu su profesori, na vrhu doktori

  I zato pici, pici, pici, uzivat neces stici
  Samo, pici, pici, pici, uzivat neces stici
  Uzivat neces stici, uzivat neces stici
  Uzivat neces stici, uzivat neces stici

  Ma sta ja sad tu serem, zaradujem jer se derem
  Ali isto kazem – nikako ne lazem
  A to kako mi je, to sad vazno nije
  Zato vjeruj, vjeruj, vjeruj, vjeruj, vjeruj, al’ ne pretjeruj

  Posla nema, posla nema, posla nema, posla nema
  Takva je minuta svaka u domovini junaka
  U domovini junaka, u domovini junaka
  U domovini junaka, u domovini junaka

  Jer ovako stvari stoje: svi se neceg boje
  Kako ne bi kad smo u sferi gdje se krece puno zvijeri
  Uhvatile se za sape, kolo drma, dobro tanca
  Hajde mala i ti dodji, budi dio hranidbenog lanca

  Od stoljeca sedmog
  Od stoljeca sedmog

  Bare (2003)

 • BARE JE NADROGIRANI I NAPUŠENI IDIOT I KRETEN. KOME ON MOŽE REĆI IŠTA PAMETNO?NITKO GA NIJE BOLJE OPISAO OD IMOTSKOG ZAGREBČANA ,NOVINARA I KOLUMNISTA VEČERNJEG LISTA-MILANA IVKOŠIĆA ,PRIJE TRI-ČETIRI GODINE,OTPRILIKE OVAKO: PIJAN, DEZORIJENTIRAN ,NAPUŠEN, ISCRPLJEN, TETURAV I GOTOVO SABLASNO UROKLJIV-IPAK ZNA TKO MU JE NEPRIJATELJ I PROTIV KOGA SE TREBA BORITI U HRVATSKOJ.
  PROTIV IDEJE FRANJE TUĐMANA I PROTIV HDZ-a.
  TREBA LI BOLJI DOKAZ DA MOŽETE BITI I PIJAN I DEZORIJENTIRAN ALI DA ZNATE I TAKAV PIJAN KAKO NIKAKVU SAMOSTALNU HRVATSKU NE VOLITE.
  JEDNOM BUDALA I PROBISVJET, CIJELI ŽIVOT OSTAJE ISTO.TO JE BARE.

 • Tužno je što PIJAN, DEZORIJENTIRAN ,NAPUŠEN, ISCRPLJEN, TETURAV I GOTOVO SABLASNO UROKLJIV idiot ipak vidi o čemu se radi a neki prepametni Širokobriježani ne vide.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.