Trumpa razljutila snimka na kojoj ga ismijavaju: Kanadskog premijera nazvao “dvoličnim”

Američki predsjednik Donald Trump poludio je nakon što se otkrilo kako su ismijali neki od svjetskih vođa, među kojima je kanadski premijer Justin Trudeau s kojim je ranije tog dana imao konferenciju za medije.

Trump je kanadskog premijera nazvao dvoličnim, te je kazao kako je moguće da će otkazao novinsku konferenciju na kojoj je trebao sudjelovati s ostalim čelnicima NATO zemalja.

Imali smo dovoljno konferencija za medije, istaknuo je Trump, piše BBC.

Podsjećamo, televizijske kamere “ulovile” su čelnike Francuske, Velike Britanije, Kanade i Nizozemske dok su, kako se čini, ismijavali američkog predsjednika Donalda Trumpa na prijemu u Buckinghamskoj palači priređenom u utorak navečer uoči summita NATO-a.

Snimka kanadske televizije CBC pokazuje da su se francuski predsjednik Emmanuel Macron, britanski premijer Boris Johnson i njegov kolege Justin Trudeau iz Kanade te Mark Rute iz Nizozemske očito dobro zabavljali u razgovoru s princezom Annom.

Johnson, prema snimci, pita Macrona “a vi zbog toga kasnite?”, na što Trudeau dodaje “kasni zato što se konferencija za novinare oduljila za 40 minuta“.

Macron je u utorak poslije podne razgovarao s Donaldom Trumpom koji je prije samita oštro napao Macrona zbog njegove ocjene o NATO-u i zbog planiranog oporezivanja američkih tehnoloških kompanija.

Macron i Trump dugo su odgovarali na pitanja novinara, što nije bilo predviđeno protokolom i Macron je odgovorio da “ostaje pri svojim tvrdnjama” o NATO-u kao savezu koji je u stanju “moždane smrti”, a što je Trump nazvao “uvredljivim”.

Justin Trudeau na snimci uz smiješak govori “lijepo se vidjelo da je (Trumpova) ekipa ‘zinula’, kao da je pala s Marsa”.

Kao i za prethodnog samita NATO-a, Trump nije poštovao protokol već je izjave za novinare u društvu čelnika savezničkih zemalja iskoristio da nepredviđeno odgovara na pitanja međunarodnih medija.

Razgovor europskih čelnika s kanadskim premijerom slučajno snimljen kamerom kanadske televizije zacijelo neće poboljšati atmosferu u srijedu kada se održava samit vojnopolitičkog saveza u kojemu su odnosi zategnuti napose zbog turske vojne operacije u Siriji.

(Hina)

 

 


2 komentara

  • Macron,Trudeau i Johnson su mladi predstavnici nove generacije neozbiljnih političara. Taj trend teatralnih šarlatana u politici je počeo još tamo s Berlsuconijem i sve se više širi u svijetu. Ne može se reći ni da je Trump daleko od njih. Žao mi je što moram to priznati i reći ali definitivno je Putin rastavio od njih za nekoliko klasa

    2
    1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.