Nova kamera u Širokom Brijegu nije uvezana s policijom

Nova kamera za nadzor vozila, postavljena 23. studenoga 2019. godine, na Obilaznoj cesti u Širokome Brijegu nije uvezana s policijom, potvrđeno je iz Uprave policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.

Naime, riječ je o uređaju SMARTEYE ST-1 za nadzor vozila u pokretu koji istovremeno prati brzinu čak 32 vozila u pokretu te snima registracijske oznake i šalje ih u kontrolni centar.

Po potrebi, kamera svojom visokom rezolucijom se može koristiti za istovremeno bilježenje drugih prometnih prekršaja tipa vožnja bez sigurnosnog pojasa, nedopušteno korištenje mobitela, nedopuštena pretjecanja i tako dalje, rekli su za Bljesak.info iz Uprave MUP-a ŽZH.

Uređaj je postavljen od strane ovlaštenog distributera tvrtke Polcam Systems Sp. z.o.o. te ima sve potrebne certifikate i odobrenja od ovlaštenih institucija u Bosni i Hercegovini.

Za građane neće biti nikakvih sankcija

 

Uređaj je postavljen u svrhu testiranja kako bi vidjeli odgovara li potrebama Ministarstva unutarnjih poslova ŽZH i posjeduje li tehničke karakteristike koje smo gore naveli te isti nije uvezan sa sustavom Uprave policije MUP-a ŽZH. Testiranje uređaja će se vršiti do kraja prosinca 2019. godine, a svi podaci koje uređaj pohrani će biti uništeni, a za građane neće biti nikakvih sankcija, objašnjavaju iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Ukoliko uređaj zadovolji potrebe policije, MUP će krenuti u nabavku takvog uređaja.

Nakon završenog testiranja ovog uređaja, sačinit će se analiza i ukoliko, sukladno potrebama i tehničkim karakteristikama, ovaj uređaj zadovolji te se ocijeni potrebitim, krenut će se u nabavku takvog uređaja sukladno zakonskim propisima o čemu ćete biti blagovremeno obaviješteni, zaključili su iz Uprave MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.

(www.jabuka.tv)


35 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.