Trump: Ne može mi ići loše, jer sam predsjednik, a vi niste

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u intervjuu magazinu Time da ne može ići loše, jer je on predsjednik, “a vi niste”.

Trump je u opširnom intervjuu branio svoje postupke od početka mandata i razne izjave iako za mnoge od njih nije potvrđeno da su istinite, dok su neke vrlo sporne.

“Ja sam veoma instinktivna osoba, ali se ispostavlja da su moji instinkti ispravni”, rekao je Trump, dodajući da jer on “osoba koja zna kako život funkcionira”.

Na pitanje je li zabrinut za svoj kredibilitet pošto je citirao izjave za koje se pokazalo da su netočne, Trump je rekao da je on citirao “veoma ugledne ljude s veoma uglednih televizijskih mreža”.

Trump je rekao da je mnogo puta bio u pravu iako mu mnogi nisu vjerovali i kao primjer naveo ishod britanskog referenduma o članstvu u Euvropskoj uniji, svoju pobjedu na predsjeničkim izborima, kao i to da mnoge članice NATO ne plaćaju svoje račune.

On je rekao da je naslijedio kaos na Bliskom istoku i u Sjevernoj Koreji, kao i kaos s nezaposlenošću i trgovinom, navodeći da je to priča kojom se mediji trebaju baviti.

“Hej vidite, u međuvremenu, mislim, ne može mi ići tako loše, zato što sam ja predsjednik, a vi niste. Znate. Pozdravite sve, OK?”, rekao je Trump na kraju intervjua.

(N1 TV)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.